Asat borç sorgulama nasıl yapılır? Telefon numarası veya E-Devlet ile ASAT borç nasıl sorgulanır?

Güncelleme Tarihi:

Asat borç sorgulama nasıl yapılır Telefon numarası veya E-Devlet ile ASAT borç nasıl sorgulanır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 18:03

ASAT borç ödeme işlemleri pek çok farklı şekilde yapılabiliyor. ASAT borç ödeme işlemleri, hem nakit hem de kredi kartı ile kolaylıkla yapılabiliyor. ASAT mobil şubeyi cep telefonunuza yüklendikten hemen sonra, vatandaşlar istedikleri her yerden kolaylıkla ASAT fatura ödeme işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilirler. Asat borç sorgulama nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

ASAT borç ödeme işlemleri pek çok farklı şekilde yapılabilir. Bu yöntemlerden bazıları ise kredi kartı yöntemi ve nakit ödeme şeklinde bilinir.

Asat Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

ASAT borç ödeme işlemleri, pek çok farklı şekilde kolaylıkla yapılabiliyor. ASAT borç ödeme işlemleri ise, hem nakit hem de kredi kartı ile rahatlıkla yapılabilir. ASAT mobil şube uygulaması, cep telefonuna yüklendikten sonra, insanlar istedikleri her yerden kolaylıkla ASAT fatura ödeme işlemlerini de çok kısa bir zaman içinde gerçekleştirebilirler.

Akıllı cihazlar için tasarlanmış olan bu yazılım sayesinde ise, tek tuşa basılarak ASAT faturalarının ödemesi de yapılabiliyor. Aynı uygulama üzerinden GPS’yi kullanılarak, hangi konumda ve ne zaman su kesintisi olacağı, en yakın zamanda bulunan ASAT şubesi, veznesi ya da ASAT ödeme noktaları da öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

Telefon Numarası veya E-Devlet ile ASAT Borç Nasıl Sorgulanır?

E-devlet sistemi üzerinden ve ASAT faturası kolaylıkla kısa bir süre içinde ödenebilir. E-devlet üzerinden insanlar, ASAT abonelik işlemlerini ve borç sorgulama işlemini de takip edebiliyorlar. Bu nedenle de izlenmesi gereken basamaklar şunlardır:

Öncelikle www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden E-devlet sitesinde ana giriş ekranı açılır.

Daha sonra da bu ekranda kimlik doğrulama işlemi yapabilmek için TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi de kullanılarak siteye kolaylıkla giriş yapılır.

Ekranda karşımıza çıkan sayfadan ‘’Hizmetler’’ menüsüne tıklamanız gerekir.

‘’Hizmetler’’ menüsü altında yer alan ‘’ASAT’’ ile ilgili bir bölüm seçilir.

Yapılan sorgulama sayesinde öğrenilen fatura bilgileri ile ASAT veznelerinden ödeme yapılabileceğiniz gibi, internet üzerinden de kolaylıkla ödeme yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden ödemeyi gerçekleştirmek için ‘’Online Ödeme’’ yazısına tıklamanız gerekir.

Sitede bulunan yönlendirmeleri takip ederek, kredi kartı bilgilerini de giriş yardımı ile ASAT borç ödeme işlemini tamamlayabilirsiniz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!