AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İşte sorular ve cevaplar hakkında detaylı bilgiler

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır İşte sorular ve cevaplar hakkında detaylı bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 09:47

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak konusu, lisans ve ön lisans eğitimini çeşitli sebeplerle dışarıdan almak zorunda kalan öğrenciler tarafından merak ediliyor. 14-15 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen AÖF sınavlarının ardından sorular ve cevaplar da merak edilen bir diğer konu olarak yer alıyor. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman yayınlanacak? İşte, sınav soruları ve cevapları konusunda detaylı bilgiler

Haberin Devamı

AÖF sınavı final oturumları 14 - 15 Ocak'ta gerçekleşti. Sınav sonrası hem AÖF soru ve cevapları, hem de final sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih merak konusu oldu. Öğrenciler, soru işaretlerine yanıt bulmak amacıyla Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesini ziyaret etmeye başladı. Peki, AÖF sonuçları açıklandı mı?  Soru ve cevaplara nereden ulaşılır? İşte, Açıköğretim Fakültesi final sınavıyla ilgili detaylar!

AÖF final sınavı oturumları 14 - 15 Ocak'ta gerçekleşti. Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin yeni gündemi AÖF soruları ve cevapları oldu. Öğrenciler, soru ve cevaplarını analiz ederek geçip geçemeyeceklerini hesaplayabilecek. Peki, AÖF geçme notu kaç? AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, 2016 - 2017 Açıköğretim Fakültesi final sınavıyla ilgili son durum!

Haberin Devamı

AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sınav soruları ve cevapları için bekleyişe geçen öğrenciler, bu soru ve cevaplara ANADOLUM eKampüs Sisteminden erişebilecek. Ayrıca öğrenciler, bu sistem araclığıyla geçmiş dönemde çıkmış tüm soru ve cevapları da görüntüleyebilecek. Bu görüntüleme, sınavın ardından iki iş günü içerisinde erişime açılacak.

https://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden TCKN ve şifrenizle oturum açarak 'derslerim' üzerinden çıkmış sınav sorularını ve cevaplarını görebilirsiniz.

SINAV SORULARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açıköğretim sınav sonuçları, Anadolu Üniversitesi sisteminde yer alan bilgilere göre, sınavın gerçekleştiği tarih itibariyle 15 gün içerisinde açıklanmaktadır. Fakat sınav sonuç evraklarının okunması ve değerlendirilmesi işlemi, bazı zamanlarda 20 günü bulmaktadır.

http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinde yayımlanan sınav sonuçları, öğrenciler tarafından T.C. kimlik numaraları (öğrenci numaraları) ve şifreleriyle ulaşılabilmektedir.Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır.

SINAV SONUCU ÖĞRENME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

AÖF'DE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF yeni ders sisteminde sene 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir.

Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) Kitapçık türü kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR ?

Adaylar; sınavın uygulaması, sorular ve sonuçlarla ilgili inceleme ve yeniden düzenleme talebiyle itirazda bulunabilecekler. İtiraz, “Kılavuz”veya “Protokol”de belirtilen usule uygun olarak ve belirlenen süreler içinde yapılması halinde kurum tarafından dikkate alınacak. Usule uygun olmayan veya belirlenen süreler dışında yapılan itirazlar dikkate alınmayacak. Sınava girmeyen, sınava alınmayan veya sınavı geçersiz sayılan adayların itirazları ise dikkate alınmayacak.

Haberin Devamı

AÖF sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyenler, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği adresine AÖF itiraz dilekçesi yazarak veya aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine dilekçeyi mail atarak itirazlarını tamamlayabilecek

Sınav itiraz dilekçesinde Ad, soyad, TC kimlik numarası, cep telefonu gibi bilgiler aktarılacak. Anadolu Üniversite tarafından konuyla ilgili geri dönüş yapılacaktır.

Dilekçe adresi;
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği Yunus Emre Kampüsü Tepebaşı Eskişehir

e-posta adresi;
aofbilgi@anadolu.edu.tr

BAKMADAN GEÇME!