Ankara İl Milli Eğitim’de görev değişikliği

Güncelleme Tarihi:

Ankara İl Milli Eğitim’de görev değişikliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2023 11:09

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak oldu. Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) bir üst kademe görev değişikliği daha yaşandı. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sürdüren Harun Fatsa görevden alındı yerine Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak getirildi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in göreve başlamasının ardından aldığı kararlar doğrultusunda pek çok ilde müdür değişiklikleri yaşanmaya devam ediyor. Son olarak 18 Ağustos 2021’de başkentte göreve başlayan Harun Fatsa, görevi Ekim 2021’den beri Adana İl Milli Eğitim Müdürü olan Yaşar Koçak’a devretti. Koçak’tan boşalan Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna da eski Van İl Milli Eğitim Müdürü olan Hasan Tekve’nin geçmesi bekleniyor.

TEBRİK ÇİÇEĞİ YERİNE KİTAP BAĞIŞLAYIN
Harun Fatsa veda mesajında birlikte görev yaptığı mesai arkadaşlarına teşekkür ederken, yeni il müdürü Koçak göreve başlaması nedeniyle yayınladığı mesajda kendisini tebrik etmek için çiçek ve benzeri hediye gönderecek kişilerden okul kütüphanelerine kitap bağışında bulunmalarını talep etti.

Haberin Devamı

YAŞAR KOÇAK KİMDİR?
Çorum´un Mecitözü ilçesinde 20 Mart 1966 tarihinde doğan Yaşar Koçak, ilk ve orta öğrenimini Çorum’da tamamladı. 1999 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Ana Bilim Dalından mezun oldu. 2001 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı’nda, “İlköğretim Okullarında Öğretmen Motivasyonu” tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. Hâlen Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Yönetimi Denetimi Ana Bilim Dalında, “Eğitim Yöneticilerinin Erteleme Eğilimlerinin Nedenleri ve Erteleme Davranışına Etki Eden Faktörlerin Analizi” başlıklı tez çalışması ile doktora öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 1986 yılında Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde öğretmen olarak başlayan Koçak, bu yıldan itibaren Millî Eğitim Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatlarında öğretmen, müdür yardımcısı, okul müdürü, şube müdürü, daire başkanı ve genel müdür olarak görev yaptı.

BAKMADAN GEÇME!