‘Alo 147’de 100 depremzedeye daha iş imkanı

Güncelleme Tarihi:

‘Alo 147’de 100 depremzedeye daha iş imkanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2013 11:57

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nca Erciş ilçesinde kurulan “Alo 147” sunduğu iş imkanı ile çoğunluğu engelli 100 depremzedeyi hayata bağladı.

Haberin Devamı

Depremden sonra yaşanan travmayı azaltmak ve ekonomik hayatın normale dönmesine katkı sunmak amacıyla açılan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) Alo 147, Ercişli depremzedelere iş kapısı oldu. Depremden yaralı kurtulan ve tedavi süreçlerinin ardından yaşamlarına engelli olarak devam eden kişiler ile yakınlarını depremde yitiren 100 personelin görev aldığı çağrı merkezi çalışanları, yaşadıkları travmadan sonra depreme dayanıklı ve ‘engelli dostu’ binada çalışmanın memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Depremden 33 saat sonra 6 katlı bir binanın enkazından bir bacağından yoksun olarak çıkarılan çalışanlardan Murat Sağlam, zor günler geçirdiğini söyledi. Çağrı merkezine personel alındığını duyduğu dönemin, tedavi sürecinin tamamlanıp ilçeye döndüğü günlere rastladığını anlatan Sağlam, “İlçede kendime göre bir iş aradığım sırada devletimizin bizlere böyle bir imkan sunduğunu öğrendim. İş başvurusunda bulunduktan kısa süre sonra da işe başladım. Burada çalışmak beni yeniden hayata bağladı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!