Akademik hırsızlıkta pes dedirten savunma

Güncelleme Tarihi:

Akademik hırsızlıkta pes dedirten savunma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2021 07:00

Tarihten İlluminati’ye kadar değişik konularda 100’e yakın kitabı olan Ahmet Seyrek’in akademik makaleleri bire bir kopyalayıp kullandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Akademi çevrelerinin emek hırsızı diye suçladığı Ahmet Seyrek, “Türkçeyle ilgili sorunu olan bazı akademisyenler var. Onların yaptığı hataları da düzeltiyorum. Tashihini yapıp öyle koyuyorum” diyerek kendisini savundu. Ahmet Seyrek’in kitaplarındaki akademik hırsızlığı, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde çalışma yapan bir öğrenci fark etti.

Mezopotamya uzmanı olan Eskiçağ Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okay Pekşen’in bir makalesi Ahmet Seyrek’in kitabına bire bir kopyalanarak konulmuştu. Okay Pekşen incelediği Ahmet Seyrek’in kitaplarında, kendisi gibi 5 akademisyenin çalışmalarının kopyalandığını gördü.

Pekşen akademik hırsızlığı şöyle anlattı: “‘Babil’ kitabında benim “Babil Krallarının Siyasal Meşrulaştırma Aracı: Tanrı Marduk” makalemi almış kitabın bir bölümü olarak koymuş. İnternet üzerinden yapmış tüm bu aşırmaları. Makaleler dışında kitabın kalan bölümlerini de öğrencilerin yapıp yüklemiş oldukları ödevlerden ve tezlerden almış. Kendisine ait hiçbir şey yok kitabın içerisinde.”

Haberin Devamı

EMEĞE SAYGI DUYUYORUM

Akademi çevrelerinin emek hırsızlığıyla suçladığı Ahmet Seyrek ise 20 yıldır böyle çalıştığını belirterek kendisini şöyle savundu: “Noktasını virgülünü dahi değiştirmeden veriyorum emeğe saygısızlık olmasın diye. Alt tarafı birinden 3 sayfa, diğerinden 4 sayfa almışım. Onu da kaynakça olarak göstermişim zaten. Herkes birbirinden almış kaynak göstererek. Hangi akademisyen sıfırdan makale yazıyor. Herkes birbirinden kopyalayıp almış. Vicdanen rahatım. Hocaları kırdıysam da özür dilerim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!