Adres Başlığı Nedir Ve Nasıl Yazılır? Örnek Adres Başlığı Nasıl Yazılmalıdır Ve Olmalıdır

Güncelleme Tarihi:

Adres Başlığı Nedir Ve Nasıl Yazılır Örnek Adres Başlığı Nasıl Yazılmalıdır Ve Olmalıdır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 17:02

Adres başlığı bölümü genellikle internet üzerinden yapılan alışverişlerde sipariş verileceği zaman ürünün gelmesi adına karşımıza çıkan bölümdür. Bu bölüme mahalle ismi, sakak ismi, cadde ismi, apartman adı, kat numarası, daire numarası, il ve ilçe bilgisi yazılmaktadır. Adres başlığı ise bu bilgilerin en üstüne yazdığımız daha kısa olan bölümdür. Adres başlığı kısmı ev, iş yeri, ofis gibi kelimelerden oluşabilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

 Adres başlığı adres içeriğiyle aynı değildir. Adres yazan bölümlerde detaylı adres yazılmaktadır. Adres başlığı yazan kısımda ise sadece kısa ve tek kelimelik olacak şekilde adresin eve mi iş yerine mi ait olduğu belirtilmektedir. Eğer adres başlığı iş yeri seçildiyse ilgili iş yerinin tam ismi yazılabilmektedir. Adres başlığı adresin basit ve doğru bir şekilde bulunması açısından oldukça önemlidir.

  Adres Başlığı Nedir? 

 Adres kişinin oturduğu, çalıştığı ya da bulunabileceği yeri ifade etmektedir. Yaşanılan ya da bulunulan bu yerin doğru, kısa, saf şekilde yazılmasına ise adres başlığı denmektedir. Örneğin sipariş edilen bir ürünün nereye gelmesini istiyorsak bunu adres başlığına yazarız. Adres başlığı terimi online olarak yapılan alışverişlerde mutlaka karşımıza çıkmaktadır. Online alışveriş siteleri adres başlığı kısmını gerekli görmektedir. Adres başlığı asıl yani detaylı olarak yazılan adresin kargo görevlileri tarafından kolaylıkla bulunmasını sağlamaktadır. Görevliler detaylı adrese bakmadan önce ilk olarak adres başlığını kontrol ederler. 

Haberin Devamı

 Adres Başlığı Nasıl Yazılır? 

 Adres başlığı herkes tarafından tüm evraklarda görülen bir alandır. Çünkü bu alan ilgili adresin hangi özellikte bulunduğunu bildirmektedir. Adres başlığı özellik olarak ev mi konut mu iş yeri mi gibi konutun özelliğini bildirmelidir. Adres başlığı ticaret siteleri ve uygulamalarında kullanılır. Buralarda adres başlığı bir seçim şeklindedir. Yani adres başlığı ismini görürsünüz. 

 Sonrasında adres başlığı alanına tıkladığınızda karşınıza ev, işyeri gibi seçenekler çıkar. Sizin ilgili adresiniz hangi özelliğe giriyorsa adres başlığında o seçilir. Adres başlığı buy şekilde yazılır. Eğer bir seçim söz konusu değilse ve site adres başlığını sizin doldurmanızı istiyorsa boşluk alana ev veya iş yeri yazmanız yeterlidir. İş yeriyse iş yerinin ismini de bu alana yazabilirsiniz.

  Örnek Adres Başlığı Nasıl Yazılmalıdır ve Olmalıdır?

  Adres başlığının doğru seçilmesi veya doğru yazılması istenilen alan ve sizin için çok önemlidir. Bu terim daha çok internet sektöründe kullanılmaktadır. İnternet kullanımı ise bazı insanlar için zor olabilmektedir. Bu amaçla örnek adres başlığının nasıl olması gerektiğine yer verdik.

Haberin Devamı

  Örnek adres başlığı ev, iş yeri terimleriyle beraber ofis şeklinde de ele alınabilmektedir. Adres başlığı ev, işyeri ya da ofis şeklinde yazıldıktan sonra adres içeriği ayrı bir bölümü meydana getirmektedir. Adres içeriği alanına daha fazla bilgi yazılmaktadır. Mahalle ismi, sokak ismi, apartman numarası, il, ilçe gibi bilgiler adres içeriği alanına yazılan adres bilgileridir. Aynı zamanda adres içeriği ve adres başlığı alanlarından sonra cep telefonu alanı da ayrı bir şekilde yer almaktadır. Tüm bu başlıkların açık ve net bir şekilde tamamlanması zamanında ve doğru bir şekilde bulunmanızı sağlayacaktır. 

 Adres başlığı alanının nasıl yazılması gerektiğini daha iyi kavrayabilmek için bir adres yazımı örneği verelim; 

 Adres Başlığı;

 İş Yeri

 Ata Doğal Yaşam Merkezi

 Adres İçeriği;

Haberin Devamı

 Manolya sokak, Kazım caddesi, Erim mahallesi, Belediye İş Hanı C blok, kat 4, daire numarası 8 İstanbul/ Beyoğlu/ Taksim 

 Bu örnekte görüldüğü gibi adres başlığı alanı adres içeriğinden oldukça kısadır. Adres başlığında iş yeri yazmaktadır. İş yeri yazdığı için alt satırında da iş yerinin ismi yazılmıştır. Eğer adres başlığı alanına ev yazsaydık bu alanda başka bir bilgi yazmayabilirdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!