Adetim Gecikti Ne Yapmalıyım? Adet Gecikmesi İçin Neler Yapılır Ve Regl Gecikmesinin Çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Adetim Gecikti Ne Yapmalıyım Adet Gecikmesi İçin Neler Yapılır Ve Regl Gecikmesinin Çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 17:01

Adet gecikmesi yaşarsanız ciddi bir durum olması ihtimaline karşı kadın doğum uzmanlarına görünmeniz gerekir. Eğer bu durum süreklilik arz etmiyorsa bazı bitkisel yöntemler ile önüne geçebilirsiniz. Rezene, adaçayı, zerdeçal, zencefil, tarçın ve sebze suları doğal olarak adet söktürücü olarak bilinir. Adet gecikmesi durumunda yapılacak olan karışımlar ile beraber adet gecikmesinin çözümlerini de sizler için ayrıntılarıyla derledik.

Haberin Devamı

Adet gecikmesi durumunda kasık bölgesine masaj ya da sıcak su uygulaması yapabilirsiniz. Bunun dışında meyve ve sebzelerin sularını tüketebilir, rezene ya da adaçayı da tüketebilirsiniz.

  Adetim Gecikti Ne Yapmalıyım? 

 Ergenlik döneminden sonra her kadının ayda bir kez yaşadıkları duruma adet döngüsü denir. Ancak bazı kadınlar bazı dönemlerde adet gecikmesi durumu ile karşı karşıya kalabilir. Bu kadınların beden sağlığı için iyi bir durum olmadığı için çözümünün de araştırılması gerekebilir. Adet olmak için uygulanabilecek birçok yöntem vardır. Birçok bitkisel yöntem ya da ilaçlı tedavi ile adet gecikmesinin önüne geçilebilir. 

 Adet söktürücü besinlerin tüketilmesi de adetin gecikmesini engeller. Öncelikle adet gecikmesinin nedenini öğrenmek gerekir. Bazı durumlarda adet gecikmesi normal kabul edilse de farklı hastalıkların belirtisi de olabilir. Doktora gitmekte fayda olsa da bu süreçte adet söktürücü ilaçlar ya da kürler tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Masaj ya da egzersizlerden faydalanarak da adet gecikmesini engelleyebilirsiniz. Kasık bölgesine sıcak su tutarak ya da karın bölgesine sıcak su torbası ile uygulama yaparak da adetinizi erkene alabilirsiniz. Adet gecikmesi ağrı yapacağından bunun önüne geçilmesi gerekir.

  Adet Gecikmesi İçin Neler Yapılır?

  Adet gecikmesinin nedenleri arasında hamilelik, stres, tiroit sorunları, doğum kontrol ilaçları ya da aşırı kilo ile düşük kilo yer alır. Eğer doğal yollardan adet gecikmesinin önüne geçmek isterseniz bazı çaylar ve kürleri deneyebilirsiniz. Adaçayı, kantaron çayı, zerdeçal, maydanoz kürü, rezene tohumu ya da kekik çayı bu dönemde tüketilmesi gereken içeceklerdir. Soğan kürü olarak da bilinen soğan suyu en iyi adet söktürücü olarak bilinir. Birçok adet gecikmesi yaşayan kadın soğan kürü kullanarak iyi sonuçlar elde etmiştir.

  Regl Gecikmesinin Çözümleri 

Tarçın: Tarçın adet döngüsünün düzenlenmesi ve krampların da azaltılması için faydalı olarak bilinir. Vücut için ısıtma etkisi olduğu düşünüldüğünden tarçın kullanımı önerilir.

Haberin Devamı

 Zerdeçal: Hormonların dengelenmesi ve döngünün düzenlenmesi için zerdeçal oldukça faydalı bir besindir. Çeyrek çay kaşığı zerdeçalı bir fincana koyup üzerine bir çay kaşığı bal ve sıcak süt ekleyerek bunu günlük tüketebilirsiniz. Eğer düzenli olarak bu karışımı tüketirseniz adet düzensizliğinizin ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz.

 Rezene: Tıbbi özelliklere sahip olan rezene adet ağrılarının önüne geçerken adet gecikmesini de engeller. Her sabah 2 çay kaşığı rezene tohumunu bir bardak suya koyarak sabahları süzün ve için. Bu sayede adet gecikmesinin önüne geçmeniz mümkündür.

  Regl Gecikmesi İçin Bitkisel Çözümler Nelerdir? 

 Meyve ve sebzelerin suyunu tüketerek adet gecikmesindeki sürenin azalmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle havuç suyu ve üzüm suyu düzensiz dönem riskinin azalması için önerilir. Eğer uzun süreli bir gecikme olursa aloe vera suyunu da deneyebilirsiniz. İki bardak suyun için bir çay kaşığı kişniş tohumu ekleyerek kaynatabilir ve bunu da her sabah az miktarda tüketebilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Bu karışım uzun vadede adet gecikmelerinin önüne geçerek düzenli bir döngünün oluşmasında yardımcı olur. Elma sirkesi de adet dönemlerinin doğal düzenleyicisidir. 1 çorba kaşığı elma sirkesini kaynatın ve suyla karıştırarak günde üç kez tüketebilirsiniz. Bu sayede adet döngünüz düzene girer ve gecikmelerin de önüne geçilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!