Aday öğretmen mülakat sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Aday öğretmen mülakat sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 20:51

Aday öğretmen mülakat sonuçları, atamasının üzerinden 13 ay geçen öğretmenler için asli kadroya geçiş süreci olacak. Mart ayı içerisinde yazılı sınava giren aday öğretmenler, bu sınavın ardından sözlü mülakata girdi. Bu sürecin ardından artık asli kadroya geçiş için bekleyen Aday Öğretmenler için sonuçlar, 5 Mayıs Cuma günü adaylarla paylaşıldı. İşte, Aday Öğretmen mülakat sonuçları.

Haberin Devamı

Aday Öğretmen mülakat sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden açıklandı. Atamalarının üzerinden 13 ay geçmesinin ardından öğretmenler, asli öğretmenlik için sınava katılım sağlamış ve yazılı-sözlü sınav verdi. Bakanlık, öğretmenlerin merakla beklediği bu süreç hakkında sonuçları bugün erişime açtı. İşte, merakla beklenen Aday Öğretmen mülakat sonuçları

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SINAVDA BAŞARI ELDE EDEMEYENLER 1 YIL DAHA

Sınavdan geçerli bir not alamayan öğretmen adayları, farklı bir okula tayin edilerek bir yıl daha bu sürece tabi tutulacak. Öğretmenlerin tayin işlemleri Valilikler tarafından gerçekleştirilecek.

SÖZLÜ SINAV NASIL GERÇEKLEŞTİRİLDİ?

Sözlü sınav komisyonu, aday öğretmenlere “Aday Öğretmen Yetiştirme Sürecinde” yapılan faaliyetleri de göz önünde bulundurarak soru hazırladı veya hazırlattı.

Haberin Devamı

Komisyon, sözlü sınavda aday öğretmenleri;

1) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü
2) İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti
3) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı
4) Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri, yönünden değerlendirdi.

Sözlü sınavının konuları sözlü sınav komisyonu üyelerince yukarıda yer alan dört konu ayrı ayrı 25 puan üzerinden değerlendirildi.

Sözlü sınavda adayların değerlendirmesi Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Aday Öğretmen Sözlü Sınav Değerlendirme Formuna işlendi.

Sözlü sınav nihai başarı puanı, sözlü sınav komisyonu üyelerinin puanlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlendi. Buçuklu puanlar bir üst tam puana tamamlandı.

BAKMADAN GEÇME!