Adalet önlisans programları dönüştürülüyor

Güncelleme Tarihi:

Adalet önlisans programları dönüştürülüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 15:59

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), adalet önlisans  programlarının dönüştürüldüğünü ve yeni programların açılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

YÖK tarafından yapılan açıklamada “Önceliklerimizden biri Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde   gençlerimizin yükseköğrenimleri sırasında elde edeceği kazanımlar ile mezuniyet sonrası daha yüksek istihdam imkanlarına kavuşabilecekleri yeni programlar inşa etmek. YÖK çağın koşulları gereği yükseköğretim programlarını kapatarak veya dönüştürerek yerlerine yenilerini ikame ediyor. Yakın zamanda kamuoyu ile paylaşıldığı üzere önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında küresel gelişmelerin ışığında bilişim, yazılım ve yapay zeka odaklı yeni programlar açılacak. Adalet Bakanlığının İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde yükseköğretim kurumları bünyesindeki Adalet (açıköğretim) önlisans ile Uuaktan öğretim önlisans programlarının öğrenci alımı 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavında durduruldu ve örgün öğretime devam eden programların kontenjanları da düşürülmeye başlandı” denildi.

Haberin Devamı

Diğer yandan açıklamaya göre; 23 Kasım’da kabul edilen Yükseköğretim Genel Kurul kararı gereği, yükseköğretim kurumları bünyesindeki “Adalet” ve “Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği” önlisans programları dönüştürülerek “Mahkeme Büro Hizmetleri” programı açılacak. Adalet Meslek Yüksekokulları, meslek yüksekokulları adı altında yine aynı üniversitelerde üniversite yönetimlerinin teklifi ile devam edebilecek. Üniversiteler, bünyelerinde dönüştürülmesine karar verilen “Adalet” ve “Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği” önlisans programlarının yerine “Mahkeme Büro Hizmetleri”, “Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri” ve benzeri programların açılmasını YÖK’e teklif edebilecek.  

Dönüştürülen “Adalet” ve “Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği” önlisans programlarında kayıtlı öğrencilerin statülerinde ve öğrencilik haklarında herhangi bir değişiklik olmayacak.  Diğer programlarda olduğu gibi yeni açılan önlisans programlarında da uygun lisans programlarına dikey geçiş yapılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!