AB destekli el sanatları kursu

Güncelleme Tarihi:

AB destekli el sanatları kursu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2007 15:14

Avrupa Birliği'nin 62 bin Euro maddi katkısıyla düzenlenen ‘Otantik Pazar Eğitim ve İstihdam Projesi’ kapsamında açılan kurslara 40'ı kadın 40'ı erkek 80 kişi katıldı.

Haberin Devamı

KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'nde Avrup Birliği'nin (AB) 62 bin Euro maddi katkısıyla düzenlenen ‘Otantik Pazar Eğitim ve İstihdam Projesi’ kapsamında açılan kurslara 40'ı kadın 40'ı erkek 80 kişi katıldı. Kursiyerlerin açtığı el sanatları sergisi büyük ilgi gördü.

İnebolu Belediyesi tarafından hazırlanan ve AB'nin maddi katkı sağladığı proje kapsamındaki el sanatları kurslarına 80 kişi katıldı. 6 aylık kurs döneminde tüm malzemeleri proje bütçesinden karşılanan kursiyerler, yaptıkları ev ve gemi maketlerinden, takılara kadar hazırladıkları çeşitli el sanatları ürünleri sergiledi. Serginin açılışını yapan Kastamonu Valisi Mustafa Kara, kurslarda hazırlanan ürünleri hazırlayan kursiyerleri kutladı.

Belediye Başkanı İdris Güleç ise serginin ardından ürünlerin farklı yerlerde açılacak stantlarda satışına başlanacağını belirterek, “İnebolu Otantik Pazar ve Eğitim Projesi ilçemizin turizmine ve tanıtımına katkı sağlayacak. Ayrıca el becerisi kazanan işsiz vatandaşlarımıza iş imkanı sunularak istihdam sağlanmış olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!