7248 nitelik kodu nedir? KPSS 7248 nitelik kodu özel şartı ne işe yarar?

Güncelleme Tarihi:

7248 nitelik kodu nedir KPSS 7248 nitelik kodu özel şartı ne işe yarar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2021 05:16

Her kamu personeli alım ilanından sonra memur adaylarını bir telaş ve heyecan sarar. En doğru tercihler yapılarak KPSS puanlarının elverdiği en ideal pozisyonlara atanmak istenir. Tercih kılavuzlarında atama yapılacak kadrolar için gerekli genel ve özel şartlar yanında başka özellikler de aranabilir. Bu hususlar bazı nitelik kodları ile belirtilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Kamu personeli atamalarında bazı kadrolar için istenen özellikler nitelik kodları ile açıklanır. 7248 nitelik kodu da bu kodlardan biridir ve atama yapılacak pozisyonun çalışma koşulları ile ilgilidir.

  KPSS 7248 Nitelik Kodu Özel Şartı Ne İşe Yarar?

 Kamu personeli alımlarından önce kamu kurumlarının ülke genelindeki merkez ve taşra teşkilatlarından personel ihtiyaçları Çalışma Genel Müdürlüğüne bildirilir. Burada yapılan değerlendirmelerden sonra atama yapılacak pozisyonlar ÖSYM'ye gönderilir ve burada bir tercih kılavuzu hazırlanarak daha önce KPSS sınavına girmiş memur adaylarına ulaşımı sağlanır.

 Tercih kılavuzunda her pozisyon için adaylarda bulunması gereken genel ve özel şartlar da net olarak yazar. Özel şartlar nitelik kodları ile ifade edilerek netleştirilir. Her pozisyon için aranan nitelik kodları tercih kılavuzunda yazar ve adayların bu kodların ne anlama geldiğini bilerek tercihte bulunması beklenir.

Haberin Devamı

 7248 nitelik kodu gerektiren kadrolar vardiyalı olarak çalışılan işleri ifade eder. Vardiyalı çalışmaya engel durumu olanların bu kadroları tercih etmemesi gerekir. Kodun anlamına bakılmadan tercihte bulunan ve bu kadrolara atananlar için sorumluluk kabul edilmez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!