70 yaşındaki eczacı, üniversiteden birincilikle mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

70 yaşındaki eczacı, üniversiteden birincilikle mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2023 12:39

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 47 yıldır eczacılık yapan Sabri Yılmaz (70), lenf kanserini yendikten sonra üniversite sınavına girip kazandığı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden birincilikle mezun oldu. Yılmaz, “Tarih benim hobim. Bu yaşta tarihle buluştum” dedi.

Haberin Devamı

Akçakoca’da 47 yıldır eczacılık yapan Sabri Yılmaz, 2015 yılında lenf kanseri oldu. Kanser teşhisinin ardından tedavi sürecine başlanan Yılmaz, bu süreçte İzmir’e gitti ve 9 Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi çatısı altında Yunanca eğitimi aldı. Yılmaz, bu süreçte hastalığını yendi. 2019 yılında üniversite sınavına giren Yılmaz, Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü kazandı. Ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümüne yatay geçiş yaptı. Bu yıl üniversiteyi bölüm birincisi olarak bitiren Yılmaz, ” Hiç bu kadar mutlu olmamıştım. Beynimi hayallerimle meşgul ederek bu günlere geldim. Hayatımın en verimli çağındayım. Yüksek lisans yapmak istiyorum. Benim eczacı değil de tarihçi olmam gerekiyormuş” dedi.

Haberin Devamı

KANSER BENİ TARİHLE BULUŞTURDU
2015 yılında yakalandığı lef kanserini yendiğini ifade eden Yılmaz, “Hastalıktan kurtulmanın yolu olarak bir şeylerle meşgul olmak, ortam değiştirmek gerekiyor diye düşündüm. Daha sonra sınava girip tarih bölümünü kazandım. Önce Celal Bayar Üniversitesi ardından yatay geçişle Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne yerleştim. Kanser benim hobilerle ve tarihle buluşmama sebep oldu. Sınıfta en yaşlı bendim. Hocalar benden sonuç almak için çabaladılar. Kanser beni tarihle buluşturdu” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!