4459 nitelik kodu nedir? KPSS 4459 nitelik kodu özel şartı ne işe yarar?  

Güncelleme Tarihi:

4459 nitelik kodu nedir KPSS 4459 nitelik kodu özel şartı ne işe yarar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2021 05:04

Memur vasfıyla devlet kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeleri ve bu sınavdan iyi bir puan almaları gerekir. Zaman zaman kamu personeli alımı yapılacağına dair duyurular yapılır ve KPSS sınavına katılmış olan kişiler kendilerine uygun kadrolar için başvuru yapar. Başvurular sırasında bazı nitelik kodları ile karşılaşılır. KPSS 4459 da bu kodlardan biridir. İşte, merak edilen tüm detaylar. 

Haberin Devamı

 

 

 KPSS sınavında atama yapılacak kadrolara bazı kodlar verilir. Doğru tercih yapabilmek için bu kodlar konusunda yeterli bilgi sahibi olmak gerekir. KPSS 4459 nitelik kodu da ilgili kişilerin bilgi sahibi olması gereken konulardan biridir.

 KPSS 4459 Nitelik Kodu Özel Şartı Ne İşe Yarar?

 KPSS nitelik kodları, kamu personeli atamaları öncesinde yapılan başvurularda başvuru yapılacak pozisyonlar için adaylarda aranan özellikleri simgeleyen kodlardır.

 Tercih edilen kadro ile o kadro için adaylarda aranan eğitim düzeyi, cinsiyet ve cinsiyet gibi özellikler arasından tutarsızlık olmamalıdır. Örneğin lisans düzeyinde bir eğitim programından mezun olmayı gerektiren bir bölümü önlisans mezunu bir kişi tercih ettiğinde ÖSYM tarafından tutarsızlık tespit edilecek ve atama yapılamayacaktır.

Haberin Devamı

 4459 nitelik kodu gerektiren bir kadrodan bahsediliyorsa o kadroya atanabilmek için Muhasebe, Muhasebe ve Finansal Yönetimi ya da Muhasebe Bilgi Sistemleri gibi lisans programlarından birini bitirmiş olmak gerekecek demektir. Eğer bu programlardan herhangi birini bitirmemiş, başka bir programdan mezun olan kişiler 4459 nitelik kodu gerektiren bir pozisyona başvurursa sıralama puanı o pozisyon için yeterli olsa dahi yerleştirme yapılamaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!