4 ilde okullara kar tatili

Güncelleme Tarihi:

4 ilde okullara kar tatili
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2024 09:08

Bitlis, Hakkari, Bingöl ve Şırnak’ta etkili olan kar günlük yaşamı olumsuz etkilerken, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.

Haberin Devamı

Bitlis’te etkili olan kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle kentte ilk ve ortaöğretimde eğitime 22 Mart Cuma günü ara verildi. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle, 22 Mart 2024 tarihinde merkez ilçe ve merkez ilçeye bağlı köylerimizde resmi ve özel eğitim kurumlarında Özel Eğitim Kursları, Rehberlik Merkezleri ve Halk Eğitim Kursları dahil eğitime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

Hakkari
Kentte etkili olan kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle il genelinde ilk ve orta öğretimde eğitime 22 Mart Cuma günü ara verildi. Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Sel riski başta olmak üzere çığ, taşkın gibi diğer hususlar göz önünde bulundurularak 22.03.2024 Cuma günü ilimiz genelinde Yüksek Öğretim Kurumları hariç okul öncesi eğitimi veren kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel eğitim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezlerindeki tüm eğitim öğretim bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personeller de söz konusu tarihte idari izinli sayılacaktır" denildi. 

Haberin Devamı

BİNGÖL
Bingöl'de sabaha doğru kar yağışı, etkili oldu. Kent merkezi beyaza bürünürken; İl Özel İdaresi ile Karayolları ekipleri, kar temizleme çalışması başlattı. Öte yandan Bingöl Valiliği, kar yağış nedeniyle kent genelinde okulların tatil edildiğini duyurdu. Açıklamada, "Sabaha karşı aniden bastıran yoğun kar yağışı nedeniyle Bingöl merkez ve ilçelerindeki tüm okullarda 22 Mart 2024 Cuma günü eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli olan kamu çalışanları da bir gün idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyuna duyurulur" denildi.

ŞIRNAK
Şırnak'ın Beytüşşebap, Uludere ve Cizre ilçelerinde sağanak yağış nedeniyle eğitme 1 gün ara verildi. Şırnak Valiliğinin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, “Cizre, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerimizde olumsuz hava koşulları nedeniyle, 22 Mart Cuma günü tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu çalışanlarının ise idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!