4+4+4’ün ilk karnesi

Güncelleme Tarihi:

4+4+4’ün ilk karnesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 09:29

Bu yıl en büyük heyecanı 66 aylık birinci sınıf öğrencileri yaşayacak. 2012- 2013 eğitim öğretim yılında 66 aylık 448 bin 517 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, “Okullar açılırken ‘66 aylık olup da okula uyum sağlayamayan çocuklarımız okul öncesine yönlendirilecekler’ dedik. Ama böyle bir geri dönüş olmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde uygulamaya başlayan, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkartan 4+4+4 eğitim sisteminin ilk karneleri bugün verilecek.
16 milyon öğrenci eğitim- öğretim dönemini bitirerek karnelerini alacak. Karneler sadece öğrencilerin değil sistemin de başarısını ortaya çıkaracak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), karnelerin ardından geçtiğimiz eğitim öğretim dönemini ele alacak.

LİSEYE OTOMATİK GEÇİŞ

Okula başlama yaşının 5 yaşa indirilmesinin etkileri, seçmeli dersler ve zorunlu hale getirilen ortaöğretime geçişler değerlendirilecek. Daha sonra öğrenciler tarafından
daha fazla tercih edilen seçmeli dersler ve seçilmeyen dersler sorgulanacak. MEB değerlendirme sonucunda öğretmenlerin eğitimi ve yeterliliğini de incelemeye alacak.
Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla birlikte ortaokuldan mezun olan öğrenciler e-okul sistemi üzerinden evlerine en yakın liseye kayıtları otomatik olarak yapılacak. MEB’in 4+4+4’ün ilk yılı sonunda devamsızlık ve açık liseler ele alınacak. Devamsızlıkların e-okul modülleri içinde sebepleri incelenecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ortak çalışmalar yürüterek sosyal risk grubuna giren çocuklar ve aileleri takibe alınacak.

Haberin Devamı

AÇIK LİSE KAPANABİLİR

Üniversiteye girişte okullar arası puan farkının ortadan kalkması ve açık lise hakkının 18 yaş altı çocuklar için de getirilmesi, öğrencilerin liseye geçişini arttırdı. Açık Liselere geçişlerin ileride, başta çocuk gelinler olmak üzere eğitim ve öğretim faaliyetlerini ve sosyalleşme bilincinin tamamlanmamasına sebep olacağı endişesi yaşanıyor. MEB, açık lisenin önünü kapatmak için yeni formül arayışı içinde olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!