348 mesleki projeye 23 milyon avro hibe

Güncelleme Tarihi:

348 mesleki projeye 23 milyon avro hibe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 17:14

Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı kapsamında yürütülen 348 projeye 23 milyon avro hibe tahsis edildi. Projeler sayesinde 13 bin 245 kişi Avrupa’da meslekleriyle ilgili staj ve eğitim alabilecek.

Haberin Devamı

AB Bakanlığı, kişilerin mesleki gelişimlerini Avrupa deneyimi ile destekleyen Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı hareketlilik faaliyetinin 2013 yılı proje başvuru sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Program çerçevesinde hayata geçirilecek projeler sayesinde, 13 bin 245 kişi Avrupa’da meslekleriyle ilgili staj ve eğitim imkanına kavuşacak. Meslek liselerinden üniversitelere, kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına, şirketlerden belediyelere kadar çok geniş bir yelpazede kurum ve kuruluşlara hibe desteğinin sağlandığı programa 2 bin 293 proje başvurusunun yapıldığı belirtildi. İller bazında sonuçlar incelendiğinde, bu yıl da hem kabul edilen proje sayısı konusunda hem de tahsis edilen fon miktarı açısından Ankara’nın başı çektiği açıklandı.

Haberin Devamı

Bu yıl 33 projeyle birinci sıraya yerleşen Ankara’yı, proje sayısı açışından 15 projeyle İstanbul, 14’er projeyle Kayseri ile İzmir ve 13 projeyle Bolu izlerken, başkenti hibe miktarı açısından ise Bolu, Kayseri, İzmir ve İstanbul’un takip ettiği belirtildi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Ulusal Ajans Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı kapsamında yürütülen projeler, Türkiye’de mesleki eğitimin kalitesinin ve cazibesinin artırılmasına katkı sağlamakta ve bu sayede ülkemizde nitelikli iş gücü yetiştirilmesi açısından önemli bir fonksiyon icra ediyor. Bu projeler kapsamında bugüne kadar 3 binden fazla projeye yaklaşık 100 milyon avro hibe tahsisi yapılarak 50 bini aşkın vatandaşımız Avrupa’da meslekleri ile bilgi, beceri ve yeterliliklerini artırma imkanı buldu. Bu yıl da tarımdan turizme, yenilenebilir enerjiden bilişime, otomotivden makineye, sağlıktan dış ticarete kadar çok çeşitli alanlarda hazırlanan 348 mesleki eğitim projesi kapsamında 13 bin 245 vatandaşımız Avrupa’da mesleki eğitim alma imkanı bulacak. Bunların 714’ü engelli vatandaşımız olup, bu projeler kapsamında Avrupa’da mesleki eğitim için en çok engelli katılımcı gönderen ülke Türkiye.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!