Altı meslek yüksekokulu tek çatı altında birleşti

Güncelleme Tarihi:

Altı meslek yüksekokulu tek çatı altında birleşti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2013 13:13

Türkiye’de, herhangi bir üniversiteye bağlı olmayan 8 vakıf meslek yüksekokulundan 6’sı biraraya gelerek ‘Vakıf Meslek Yüksekokulları Birliği’ni kurdu. Toplumda yüksekokul algısını değiştirme iddiasındaki birlik, 4 yıllık eğitim gerektiren programlar açmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Bir üniversiteye bağlı olmayan bağımsız eğitim faaliyetlerine devam eden 8 vakıf meslek yüksekokulundan 6’sı tek çatı altında birleşerek ‘Vakıf  Meslek Yüksekokulları Birliği’ni kurdu. Mesleki eğitimin öneminin vurgulanması ve güçlendirilmesi amacıyla kurulan Vakıf Meslek Yüksekokulları Birliği’nin kurucu başkanı Kavram Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Durmuş oldu
Birliğin öncelikli amacı, toplumda yüksekokul algısını değiştirmek olduğu belirtildi. Hedefleri arasında ise, 4 yıllık eğitim gerektiren programlar açabilmek, dünyada mesleki eğitim faaliyetlerini takip ederek Ar-Ge çalışmaları yapmak. Sanayi ve ticaret alanlarıyla işbirliği yaparak mezuniyet sonrası öğrencilere istihdam sağlamak.
Teorik ve uygulama eğitimlerini birlikte sunan meslek yüksekokulları, bir çatı altında birleşerek üniversiteler ile aynı algıya sahip olmak istiyor. Bu amaçla Vakıf Meslek Yüksekokulları Birliği, “Diploma değil, meslek edindiriyoruz” diyerek adaylara sesleniyor.

Haberin Devamı

“Bazı bölümlerde 4 yıllık eğitim vermek istiyoruz”

YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışmalar yürütmeye başlayan birlik başarılı öğrencileri bünyesine katmayı hedefliyor. Vakıf Meslek Yüksekokulları Birliği Kurucusu ve Kavram Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Durmuş ortak çalışmanın önemine değinerek şunları söyledi:
“Toplumda imajımızı değiştirmek ilk amacımız. Birliğin güç demek olduğunu bildiğimiz için biraraya geldik. Aileler ve gençlerimizde oluşan, ‘İlle de 4 yıllık bir bölüm kazanamazsa 2 yıllık okula gider’ algısını ortadan kaldırmak istiyoruz. Öğrenci, okullarımıza isteyerek, seçerek gelmeli ve elinde bir mesleği olarak mezun olmalı. Dünyada hangi çalışmalar yapılıyor, teknoloji, altyapı gibi yenilikleri takip ederek ortak Ar-Ge çalışmaları yapacağız. Burada 2 yıl eğitim veriliyor, yabancı dil ile 3 yıla çıkıyor ancak 4 yıllık eğitim gerektiren programlar açmak istiyoruz. Örneğin hemşirelik, fizyoterapistlik gibi programlar için çalışmalar içindeyiz. YÖK ve Bakanlık ile görüşüyoruz. 1, 2, 3, 4 gibi her yılda eğitim verebilmek istiyoruz. Onlara bu konuda hedeflerimizi anlatmak ve yanıt almak niyetindeyiz.”

Haberin Devamı

“Neden bir Business Schools of Turkey olmasın?”

Meslek yüksekokullarının üreten işsiz gençlere istihdam sağlayarak girişimciliğin adresi olacağını anlatan Durmuş şöyle devam etti:
“Vakıf meslek yüksekokulu girişimciliğin adresi olacak. Her okulu iş okuluna dönüştürmek  ve ‘Business Schools of Turkey’ yapalım istiyoruz, neden olmasın? İş dünyası ile daha fazla ortak çalışma yürüteceğiz. Yetiştirdiğimiz elemanlara iş istiyoruz, sağlıyoruz. Mesleksiz, işsiz öğrenci yetişmesin. Birliğimiz bu anlamda herkese açık. Bizler öğrencilerime burslar vererek, iş imkanlarını tanıtarak yapacağız. Bilgi ve becerim olsun diyen başarılı adaylar tercih etmeli, zorunlu olarak gelen öğrenci algısını kaldırmak amacımız. Binlerce mezun var ama nitelikli mezun yok. Bütünün parçalarını üretecek eleman ihtiyacı var, bunları biz kapatacağız.”

Haberin Devamı

Vakıf Meslek Yüksekokulları Birliği’nde şu okullar bulunuyor:

* Adıgüzel Meslek Yüksekokulu-İstanbul

* Avrupa Meslek Yüksekokulu-İstanbul

* Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu-İstanbul

* Kavram Meslek Yüksekokulu-İstanbul

* Kapadokya Meslek Yüksekokulu-Nevşehir

* Plato Meslek Yüksekokulu -İstanbul

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!