2023'ü bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

2023ü bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 00:38

Nobel Kimya ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, “Teknoloji üretiminde Amerika ve Avrupa düzeyinde olmamız lazım. İnşallah 2023’te bu hedef gerçekleşir” dedi.

Haberin Devamı

PROF. Dr. Aziz Sancar, dün de öğrencilerle buluştu. Sabah saatlerinde İstanbul Aydın Üniversitesi’nde yer alan ve isminin verildiği Teknoloji Merkezi’nin açılışına katılan Prof. Dr. Sancar, “Teknoloji çok önemlidir ama teknolojinin altında temel bilimler yatar” diyerek şöyle devam etti: “Burada birçok gelişmiş cihaz gördüm ama hepsinin üzerinde Amerika ve İngiltere’de üretildiği yazıyor. İnşallah onları biz üretiriz. 2023 düşüncemiz var. Cumhuriyetin ilk yüzyılında Atatürk’e ve atalarımıza borcumuz var. Amerika ve Avrupa düzeyinde olmamız lazım. İnşallah 2023’te bu hedef olur. Bu da bizim namus ve vefa borcumuzdur.”

‘TEMEL BİLİM YAPIN’
Büyükçekmece’ye geçen Sancar, İstanbul Arel Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Sancar burada da özetle şunları söyledi: “Bu seviyeye gelmemde Köy Enstitüsü mezunu öğretmenlerime, tıbbiyedeki öğretmenlerime çok borcum var. ‘Başarılı olmak için ne tavsiye edersiniz’ diye soruluyor. Tavsiyem şu, çok çalışacaksınız ama gözünüzü seveyim politika ile uğraşmayın. Temel bilim yapın. Hem temel bilim, hem uygulamalı bilim yaparsak biz Avrupa, Amerika ve dünyanın en iyi devletleriyle yarışabiliriz. İnşallah bu 2023’te olur. Hepimiz 2023’ü sabırsızlıkla bekliyoruz.”

BEN DE İŞÇİYİM
Aziz Sancar Beylikdüzü’ndeki ‘Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi’nin alanını gezdi. Arel Üniversitesi öğrencileriyle de buluşan Sancar, en kıymetli ödüllerden birinin İsveç’taki Türk işçilerden aldığı olduğunu söyledi. Sancar, “Ben de işçiyim. Pasaportumda işçi yazıyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!