YGS sınav giriş yerleri belli oldu! YGS sınav giriş belgesi ekranı!

Güncelleme Tarihi:

YGS sınav giriş yerleri belli oldu YGS sınav giriş belgesi ekranı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 23:17

YGS sınav giriş yerleri açıklandı. ÖSYM 2016 YGS sınav giriş yerleri sorgulama ve YGS sınav giriş belgesi ekranı için haberimizden yardım alabilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavları ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

İstedikleri Üniversite'ye gitme hayali kuran milyonlarca öğrencinin heyecanla bekledikleri ÖSYM 2016 YGS sınav giriş yerleri duyuruldu. YGS sınavına az bir zaman kala açıklanan sınav giriş yerleri sorgulama ekranı ve detayları haberimizde.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından LYS öncesinde yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavına nerede gireceğinizi aşağıdaki bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz. İşte 2016 YGS sınav giriş yerleri sorgulama ekranı ve tüm detaylar.

2016 YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA İÇİN TIKLA

13 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan YGS sınavına hangi okulda gireceğinizi yukarıdaki bağlantıya tıklayarak ÖSYM sisteminden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

YGS Sınav Giriş Yerleri Nasıl Öğrenilir?

2016 YGS sınav giriş yerleri 3 Mart Perşembe saat 14:00 itibarıyla ÖSYM'nin internet sitesinden tüm öğrencilerin erişimine açıldı. Sınav yerlerinin açıklanmasıyla birlikte YGS sınav giriş yerleri belgesi, Aday işlemleri sistemi (AİS) üzerinden alınabiliyor. 

Haberin Devamı

YGS sınav giriş yerlerini öğrenmek için internet tarayıcının arama çubuğuna ais.osym.gov.tr yazarak ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfası'na ulaşılması gerekiyor. Adaylar 'Sisteme Giriş' bölümünü tıklayarak aşağıdaki sayfaya girecek.

YGS sınav giriş yerleri belli oldu YGS sınav giriş belgesi ekranı

YGS 2016 adayları YGS sınav giriş yerlerine ilişkin bilgilere ulaşmak için bu sayfadaki TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi'ni sisteme girilmesi gerekiyor. Adaylar aynı ekrandan YGS 2016 sınav giriş belgelerinin çıktılarını da alabilecek.

13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan YGS (Yüksek Öğretime Geçiş) sınav sonuçlarının ise iki hafta içerisinde, 25 Mart Cuma günü açıklanması bekleniyor. 

BAKMADAN GEÇME!