20 genç bilimciye 10 bin TL'lik burs

Güncelleme Tarihi:

20 genç bilimciye 10 bin TLlik burs
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2013 09:33

‘Üstün başarılı’ tanımına giren 20 genç bilimciye, iki yıl süreyle her sene için 10 bin TL burs desteği verilecek. Başvurular 15 Mart’a kadar Bilim Akademisi’ne yapılacak.

Haberin Devamı

Bilim Akademisi, 20 genç bilimciye 10’ar bin TL burs verecek. Bilim Akademisi Genç Bilimciler Programı (BAGEP) adıyla 2013’te ilk defa verilecek burslar için başvurular başladı. Burs almak için, 1973 veya daha genç doğumlu, Türkiye’de bir araştırma kurumunda çalışan ve en az doktora, tıpta uzmanlık derecesine sahip, ‘üstün başarılı’ tanımına giren genç bilimciler başvurabilecek. Burs almaya hak kazananlara, iki yıl boyunca her sene 10 bin TL’lik karşılıksız destek sağlanacak.

Genç bilimciler verilen destekle araştırmalarını yaparken her türlü harcamasını yapabilecek. Amaç, üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, desteklemek, bilimde önde gelen gençlerin tanınmalarını ve birbirlerinin araştırmalarından haberdar olmalarını sağlamak.
Yapılacak başvuruları Bilim Akademisi üyeleri değerlendirecek. Burs almaya hak kazananlar ise nisan ayı ortasında açıklanacak.

Haberin Devamı

Başvuru için www.bilimakademisi.org sayfasındaki örnegeye göre hazırlanmış bir özgeçmiş ve ana araştırma konuları ile ödülün kapsadığı iki yıl içinde yapılması planlanan araştırmaların, 1.500 kelimeyi geçmeyecek bir sunumunun 15 Mart tarihine kadar bagep@bilimakademisi.org adresine gönderilmesi gerekiyor.

2013 Genç Akademisyenler Burs Ödüllerini destekleyenler

- Bilim Akademisi Derneği,
- Bir bağışçı
- Mahveş Demiren (Matematik alanında-Selim Demiren anısına)
- Eczacıbaşı Holding (2 burs)
- ELG Ortak Avukat Bürosu (Hukuk-ekonomi-sosyal bilimler alanında - 2 burs)
- Kadir Has Vakfı
- Ahmet Oral (BA üyesi-Salih Oral anısına)
- Şevket Pamuk (BA Üyesi)
- Vehbi Koç Vakfı (10 burs-Vehbi Koç anısına)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!