10 ülkenin öğrencileri yaz okulunda buluştu

Güncelleme Tarihi:

10 ülkenin öğrencileri yaz okulunda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2019 17:27

İstanbul’daki bir vakıf üniversitesinin yaz okuluna Türkiye’nin 34 şehri ile 10 ülkeden 667 öğrenci katıldı. Üniversite hayatıyla tanışan öğrenciler, dört farklı kategoriden düzenlenen kamplara katıldı. İngilizcelerini geliştirme fırsatıyla birlikte, yaparak öğrenme şansı buldular.

Haberin Devamı

Sabancı Üniversitesi Yaz Okullarına bu yıl; Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Zonguldak’tan ve ABD,  Birleşik Arap Emirlikleri, İsveç, İtalya, Kanada, Özbekistan, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan ve Tayland’dan toplam 667 öğrenci katıldı. 

YAPARAK ÖĞRENDİLER
Bilime, laboratuvar çalışmalarına meraklı lise öğrencilerine uygun iki haftalık bir yaz okulu olan ‘Nanoteknoloji Kampı’nın amacı, ilgili gelişmeler ve uygulamalar hakkında farkındalık yaratmak, gelecekteki meslek seçimlerinde yönlendirici olmak. Teorik bilgilerden sonra uygulamaya geçerek ‘yaparak öğrenme’ fırsatı sunan kampta öğrenciler aynı zamanda üniversite deneyimi de kazanıyor.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE DERSLERİ ALDILAR
Lise yaz okulu, iki haftalık üç dönem halinde düzenleniyor. Öğrenciler burada doğa bilimleri ve mühendislik, sosyal bilimler, sanat, yönetim, başarı ve meslek dahil olmak üzere 70’den fazla üniversite dersi arasından seçim yapabiliyor. Spor, sanat, kültür ve eğlence etkinlikleriyle de zenginleştirilen programda öğrenciler, ufuklarını genişletme şansı da yakalıyor.

İNGİLİZCELERİNİ GELİŞTİRDİLER
13-16 yaş gurubundaki öğrencilerin İngilizcesini geliştirmek amacıyla katıldığı yaz okulu, ikişer haftalık üç dönem halinde yatılı olarak yapıldı. Derslerin Sabancı Üniversitesi Diller Okulu öğretim görevlileri tarafından verildiği programda, öğrencilere yoğun İngilizce eğitimi veriyor. İngilizce Yaz Okulu’nda, IB programlarına uygun ileri seviyede (CEFR standardı C1-C2) sınıflar da bulunuyor.

İKİ ÖĞRENCİYE BİR DANIŞMAN
Lise öğrencileri bu kampta, üst seviyede donanım ve yazılım kullanarak, açık kodlu sistemlerle tanışıyor. Collaboration Space (yaratım atölyesi) imkânlarıyla yaratıcılıklarını ve becerilerini geliştirebiliyor. Yatılı programda öğrenciler kendi robotlarını ve bilgisayarlarını tasarlıyor. Üniversitenin öğretim üyeleri tarafından hazırlanan program süresince her iki öğrenciye bir danışman yol gösteriyor.

BAKMADAN GEÇME!