10 bin genç meşale hayaline adım adım

Güncelleme Tarihi:

10 bin genç meşale hayaline adım adım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2022 15:56

İstanbul’da TED Okullarına bir yenisi daha eklendi. Üsküdar’da açılan TED Üsküdar Koleji TED’in okullar zincirinin 45’inci halkası oldu. Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, kuruluşun verdiği eğitim bursu sayısını 10 bine çıkartma hedefleri olduğunu belirterek “Bir hayalimiz var, 10 bin genç meşale diyoruz. Eğer biz önünde engelleri olan 10 bin evladımızın engellerini kaldırırsak bu güzel vatanın geleceğinin ve 1 milyon gencin hayatının değişeceğine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

12 Eylül’de eğitim öğretime başlayan TED Üsküdar Koleji, bu yıl anasınıfından lise hazırlık düzeyine kadar öğrencilere eğitim verecek. Okulun açılış töreni öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla yapıldı. Törende öğrencilerin hazırladığı müzik dinletisi ve dans gösterisi yer aldı. Açılış töreninde konuşan Pehlivanoğlu, “Öğretmenlerin eğitimi dönüştürebileceğine inanıyoruz” diyerek şöyle konuştu:

BİR ÜLKENİN KAZANMASI ANCAK ÖĞRETMENLERLE OLUR
“Okullara eğitim seviyelerini yükseltmek için hem danışmanlık hizmetleri veriyoruz hem de başka devlet okullarımıza destek oluyoruz. İlkokul, ortaokul ve liseden başlayarak Türk Eğitim Derneği ailesine katılan çocuklarımızın önlerindeki maddi imkansızlıkları hep beraber yıkıyoruz. Ve bu ülkenin geleceğini, bu güzel evlatlarımıza teslim ediyoruz. Bir hayalimiz var, 10 bin genç meşale diyoruz. Eğer biz önünde engelleri olan 10 bin evladımızın engellerini kaldırırsak bu güzel vatanın geleceğini ve 1 milyon gencin hayatının değişeceğine inanıyoruz. Biz akıllı tahtaların değil, akıllı öğretmenlerin eğitimi dönüştürebileceğine inanıyoruz. Bir ülkenin kazanmasını, bir vatanın kazanmasını, bir bayrağın kazanmasını istiyorsanız bunun dönüşümü ancak öğretmenler üzerinden olur.”
Okulun 70 derslik ve bin 820 kişilik kontenjanla açıldığına dikkat çeken TED Üsküdar Koleji Kurucu Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, bu yıl 415 öğrenci ve 65 öğretmenle derslere başladıklarını belirtti. Kulaberoğlu açılış konuşmasında şunları söyledi:

Haberin Devamı

AMACIMIZ İYİ İNSANLAR YETİŞTİRMEK
Türk Eğitim Derneği bir gelecek projesidir. Misyonumuz kaliteli eğitim vermek, eğitim öğretim alanında başarılarla dolu okullarımızda iyi insanlar yetiştirmektir. 70 derslikten müteşekkil toplamda bin 820 resmi kontenjanımız içerisinde öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve tüm çalışma arkadaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılayacak bütün donatılara sahip bir kampüsteyiz. Biyoloji, fen bilgisi, bilişim laboratuvarları, spor salonları, yüzme havuzu, kütüphaneler, geniş derslikler, hobi alanları, fiziksel ve teknolojik olarak donatılmış çağdaş bir okulda olması gereken bütün donatılarıyla 12 Eylül 2022 Pazartesi günü öğrencilerimizle buluştuk” dedi.

Haberin Devamı

BURADA OLMAK GURUR VERİCİ
Yeni okulun ilk öğrencilerinden olan lise hazırlık öğrencisi 14 yaşındaki Zeynep Vera, “Burada olmak gurur verici çünkü burası ülkemiz için yararlı insanlar yetiştiren bir okul. Eğitim seviyesi yüksek bir okul o yüzden burada öğrenim gördüğüm için mutluyum” dedi. Lise hazırlık sınıfında bu yıl okula başlayan Bade Aksu ise “Ben okul başlamadan önce biraz stresliydim. Hazırlık sınıfının zor olacağını düşünmüştüm ama beklediğim gibi olmadı. Okulumu kısa zamanda sevdim” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!