1 yılda 18 eğitim durağı

Güncelleme Tarihi:

1 yılda 18 eğitim durağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2023 16:37

Bu yıl içinde Diyarbakır ve Denizli Öğrenim Birimlerinin yanı sıra deprem bölgesindeki konteyner kentlerde 15 yeni birimin açılışını yapan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) dün de İstanbul Gaziosmanpaşa’da bir açılış gerçekleştirdi. Gaziosmapaşa Öğrenim Birimi, vakfın 2023 yılında kurduğu 18’inci eğitim durağı oldu. Birim, yılda ağırlayacağı 1500 çocuğa nitelikli eğitim desteği sunacak.

Haberin Devamı

İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı saatlerde ücretsiz eğitim desteği vermeye odaklanan ve öğrencilere 27 ilde 6 eğitim parkı, 42 öğrenim birimi ve 24 Ateşböceği gezici eğitim TIRI ile toplam 72 etkinlik noktasında nitelikli eğitim desteği veren TEGV hizmet sunduğu tesislere bir yenisini daha ekledi. 180 metrekare kapalı alana sahip olan Gaziosmanpaşa Öğrenim Biriminde, Okuma Adası, Etkinlik Odası, Tasarım ve Beceri Atölyesi ve Düşler Atölyesi yer alıyor. Bu atölyelerde çocuklar 3 boyutlu yazıcılar, kalemler, elektronik sensörler, bilgisayarlar ve kodlama kitleri ile teknolojiye adım atacaklar. Ayrıca tasarım odaklı bakış açısı kazanırlarken, gerçek hayatta karşılaşabilecekleri problemlere robotik kodlama ile teknolojik çözümler getirebileceklerini fark edecekler.

1 yılda 18 eğitim durağı
‘VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ’
Açılışta konuşan TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol şunları söyledi:
“TEGV olarak, 2023 yılı bitmeden, Cumhuriyetimizin 100. yılında, yeni bir öğrenim birimimizi daha açmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. TEGV Gaziosmanpaşa Öğrenim Birimimiz, temel eğitime destek verebilmek için, çalışmalarını, Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kurumlarıyla iş birliği ve eşgüdüm içinde sürdürecek. Biz, her zaman olduğu gibi çocuklarımızın akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen, mutlu bireyler olarak yetişebilmeleri için, var gücümüzle çalışıyoruz. Çok kısa bir süre önce; 6 Kasım’da, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, TEGV Diyarbakır Bank ABC Öğrenim Birimimizi ve hemen ardından da 18 Kasım’da, Ege Bölgesi’nin ikinci büyük şehri olan Denizli’de, TEGV Ayten–Maksut Çavdar Denizli Öğrenim Birimimizi açtık. Yeni öğrenim noktamız Gaziosmanpaşa’ya, İstanbul’a ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.”

Haberin Devamı

‘BİLGİ TOPLUMU’ OLARAK GÜÇLENİRİZ
TEGV Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Özinci de, çocukları teknolojiyle buluşturmanın önemine değinerek şöyle konuştu:
“Dünyada ileri bir seviyeye gelmek için teknoloji lazım, bilgi toplumu olmamız lazım. Bu şekilde güçlü olabiliriz. Bunun için de ne yapacağız her yerde olan çocuklarımızı eğiteceğiz. Onları eğittiğimiz zaman çocuklarımız teknolojiye yaklaşıyorlar, bilgi toplumu yeteneklerini öğreniyorlar. TEGV Gaziosmanpaşa Öğrenim Birimimizi açtığımız için çok mutluyum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

BAKMADAN GEÇME!