Eğitim-Bir-Sen iş yeri temsilcileri buluştu

Güncelleme Tarihi:

Eğitim-Bir-Sen iş yeri temsilcileri buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2018 10:47

Eğitim-Bir-Sen iş yeri temsilcileri buluştu

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim-Bir-Sen iş yeri temsilcileri buluştu.

Eğitim-Bir-Sen MAKÜ iş yeri temsilcileri bir araya geldi. Hacı Rahmi Sultan Halk Eğitim Merkezi'ndeki programa Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Burdur Şube Başkanı Murat Bulut, Eğitim-Bir-Sen MAKÜ Temsilcisi İbrahim Karabacak ve Eğitim-Bir-Sen MAKÜ iş yeri temsilcileri katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Bulut, sendika olarak MAKÜ bünyesinde 230 üyeleri olduğunu belirtti. Bulut, "Şube olabilmemiz için 400 üyemiz olması gerekiyor. Eğitim-Bir-Sen Türkiye'de sayısal anlamda 430 bin üyesiyle en büyük sendika. İnşallah Burdur'da da üniversite temsilciliğimizi en yakın zamanda yetkilendirip temsilcilikten şubeye taşımayı amaçlıyoruz ve bunu yapacağımıza inanıyoruz" dedi.

Genel merkezimiz ve şubenin üniversitedeki işleyiş ve üniversite çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili çalışmaları olduğunu aktaran Murat Bulut, "Son dönemde tartışılan doçentlikle ilgili cumhurbaşkanımız açıklama yaptı. Önümüzdeki hafta bu konuyla ilgili teklif meclise gelecek. Sendikamızın bu konuyla ilgili görüşlerimizi, nasıl olması gerektiğiyle ilgili görüşlerimizi kamuoyuyla paylaştık. Rektörlük belirleme kriterleri eski usulde değil. Yeni bir sistem geliştirildi. Bununla ilgili olarak rektörlükte de rektörlerde de yetkilerin artık sınırlandırılması, önceki süreçte olduğu gibi rektörün iki dudağı arasında kalan bir yetkinin, uygulamanın çok sağlıklı sonuçlar getirmeyeceği talebimizi belirtiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!