Eğitim Bir-sen’den Halepçe Katliamı Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Eğitim Bir-sen’den Halepçe Katliamı Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 16:12

HALEPÇE KATLİAMININ 27. YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE AÇIKLAMALARDA BULUNAN EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI (EĞİTİM BİR-SEN) MARDİN ŞUBE BAŞKANI EYYÜP DEĞER, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’İN, AMERİKA VE AVRUPA GİBİ MİMSİZ MEDENİYETLERİN ZULÜMLERE GEÇMİŞTE SESSİZ KALDIKLARI GİBİ, BUGÜNDE SESSİZLİĞİNİ DEVAM ETTİRDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

Halepçe katliamının 27. yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Birleşmiş Milletler’in, Amerika ve Avrupa gibi mimsiz medeniyetlerin zulümlere geçmişte sessiz kaldıkları gibi, bugünde sessizliğini devam ettirdiklerini söyledi.
Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Halepçe katliamının 27. yıldönümü nedeni ile açıklama yaptı. Değer, "Kimyasal bombalar sadece insanları değil, insanların geçim kaynağı olan toprağı, bitki örtüsünü de etkiledi. 27 yıl geçmesine rağmen topraktan hala tam anlamıyla ürün alınamıyor veya ürünler o kimyasal bombaların etkisini taşıyor" dedi.
Halepçe katliamının şiddetle kınayan ve böylesi olayların bir daha yaşanmasının istenmediğine vurgu yapan Değer, "Bu vahşi saldırı, tüm insani değerlere olduğu gibi özü itibariyle doğaya ve bütün canlıların hayat hakkına da yönelikti aslında. Çünkü 16 Mart 1988’de Halepçe’de nefes alan her canlı hayatından oldu. Bugün, Halepçe’ye benzer katliamlar dünyanın çeşitli bölgelerinde ve özellikle İslam coğrafyasında devam etmektedir. Halepçe’nin bugünkü adı Suriye’dir, Gazze’dir, Pakistan’dır ve Mısır’dır. Suriye’de Halepçe’den çok daha büyük kıyımlar yapılıyor. Beşar Esed denen firavun, çoluk-çocuk, yaşlı demeden kendi halkına zulmediyor, bombalar yağdırıyor ve açlıkla baş başa bırakıyor. Bu katliamı yapanların yanında, katliama seyirci kalan, kimyasal silahları bu zalimlerin ellerine verenler de suçludur. Zulümde Birleşmiş Milletler, Amerika ve Avrupa gibi mimsiz medeniyetler ise bu zulümlere geçmişte sessiz kaldığı gibi, bugünde sessizliğini devam ettirmektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak, savaşa, katliamlara, baskı ve zulme hep karşı olduk, bundan sonra da karşı olmaya devam edeceğiz. Zulüm kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, biz hep haklıdan ve mazlumdan yana olacağız. Halepçe’de katledilenleri rahmetle anıyor, dünyanın neresinde olursa olsun ve zulüm nereden gelirse gelsin karşısında durmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!