Egeli Kadın Girişimciler Manisa'da toplandı

Güncelleme Tarihi:

Egeli Kadın Girişimciler Manisada toplandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 14:52

Egeli Kadın Girişimciler Manisa'da toplandı

Haberin Devamı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Ege Bölge Toplantısı Manisa'da yapıldı.

TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun ev sahipliğinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, yönetim kurulu üyeleri, TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nilgün Aksoy, Ege Bölgesi'nde yer alan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları, üyeleri ve kadın girişimciler katıldı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonu ile gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy, bölge toplantılarının yedincisine evsahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Aksoy, "Türkiye Odalar ve Borsalar birliği bünyesinde 2007 yılında kurulan kadın girişimciler kurulları bugün 81 ilde 6 bin 500  üyesi ile Türkiye'nin en büyük kadın kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Biz, kadın girişimciler olarak bu büyük ailenin üyesi olmaktan gururluyuz. Kadın Girişimciler olarak kadınlar arasında girişimcilik kültürünü arttırmak kadın girişimcilerin nitelik ve nicelik bakımından daha donanımlı hale gelmeleri için çalışmalar yürütmekteyiz. Bugün burada iş hayatında, sanat, siyaset ve bilim hayatında rol model olan kadınlarımızı sizlerde buluşturmanın memnuniyetini yaşamaktayız" diye konuştu.

"İŞ HAYATINDAKİ KADIN SAYISINI YETERLİ GÖRMÜYORUM"

Toplantıda söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, rakamlarla Manisa ekonomisi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kadınların iş hayatında olmasının çok önemli olduğunu da belirten Başkan Erbil, "Bizler iş hayatında kadınlarımızı görüyoruz. Ama bu sayının yeterli olmadığını düşünüyorum. Kadın insanlığın var olması sebebidir. Kadınlar yoksa insanlıkta yoktur. Kadınların olduğu yerde güzellikler oluyor. İş hayatının yanı sıra kadınlarımızın her alanda olması gerektiğini düşünüyorum. Yönetimlerde de kadınlarımızın sayısının artması gerektiğini düşünüyorum. Ben bu toplantının başta bölgemiz olmak üzere ülkemize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum" dedi.

Toplantının ikinci bölümünde ise "Kadın ve Yaşam" konulu panel düzenlendi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in eşi  Fatma Dilek Güvençer'in yanı sıra Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ve eşi Elvan Erdoğdu, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun eşi Azime Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur'un da izlediği Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Meltem Onay'ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele 24. Dönem İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Ressam Lale Temelkuran ve  Ege Üniversitesi Eski Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Yeşim Kirazlı konuşmacı olarak katıldı. Panelistler İlknur Denizli, "Siyaset ve Kadın" , Lale Temelkuran "Sanat ve Kadın", Ege Üniversitesi Eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı "Bilim ve Kadın" konularında katılımcıları bilgilendirdi. Panelin ardından kürsüye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Girişimcilik Müdürü Handan Köse, organizasyon ve evsahipliği için Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna ile  Manisa TSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu'na teşekkür etti.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!