Zübeyde Hanım'a yüzer müze

Güncelleme Tarihi:

Zübeyde Hanıma yüzer müze
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2014 01:32

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım; “Yüzer müze, bir yandan büyük Atatürk’ün validesi Zübeyde Hanım’ın hatırasını yaşatırken diğer yandan da genç yavrularımıza denizciliği, deniz sevgisini öğretecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

ATATÜRK’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ismini taşıyan ve hem müze, hem de gençlere denizciliğin anlatılacağı eğitim merkezi olarak hizmet verecek gemi, Karşıyaka iskelesinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın katılımıyla açıldı. Konuşmasına Berkin Elvan’a rahmet, ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Yıldırım, Zübeyde Hanım gemisinin 1987 yılında şehir hatları adına inşa edildiğini, uzun yılar boğazda iki yaka arasında taşımacılık yapıp, görevini bitirdikten sonra Zübeyde Hanım’ın kabrinin bulunduğu Karşıyaka’da sahile demirlediğini kaydetti. Yıldırım, “Bu müze istendiği takdirde başka sahillere, başka illere de gidebilme kabiliyetine sahip. Motorları tamamen yenilendi, bütün aksamları elden geçti. Körfezde ulaşım için çalışan gemilerden daha iyi performansı var” dedi.

Haberin Devamı

Geminin iskeleye demirlemesine izin veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve emeği geçenlere teşekkür eden Yıldırım’a plaket verildi.

Zübeyde Hanıma yüzer müze

“İzmir yıllardır hizmete hasret kaldı”

İzmir’de deniz ulaşımının kullanılmadığını sözlerine ekleyen Yıldırım, “İzmir Körfezi’nde çalışan gemiler maalesef yaş ortalaması 30’a yaklaşmış gemilerden oluşuyor. O yüzden de körfezde deniz taşımacılığı beklenen rağbeti görmüyor. Onun yerine sahilden saatlerce karayoluyla gitmek mecburiyetinde kalıyor. İnşallah bunların hepsi değişecek. İzmir deniz ulaşımında da, metroda da, otobüs, minibüs, toplu taşımacılıkta da hak ettiği yere gelecek. 30 Mart her ne kadar bir referandum havasına sokulsa da İzmir için yerel hizmetlerin başlayacağı tarih olacak” diye konuştu.

Zübeyde Hanıma yüzer müze

BİRLİK MESAJI

Yıldırım, Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Karşıyaka Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ali İhsan Şahin ve yönetimi ile bir araya gelen Yıldırım, “İnsanların din üzerinden birbirlerini yorması aramızdaki ayrışmayı artırır. Ateşi körüklemek değil söndürmek gerekir. İnsanlar Alevi, Sünni ya da inançsız olabilir. Kimse ‘benim yolum en iyisidir’ dememelidir. Sizleri sorumlu duruşunuzdan dolayı tebrik ediyoruz. Birbirimizi ayrıcalıklarımızla sevmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Zübeyde Hanıma yüzer müze


Ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliğinin her şeyin üstünde olduğunu, bu topraklarda düşmana karşı tek vücut, yürek olmuş bu milletin kendi arasında bir ayrışmaya başlarsa bunun düşmandan daha çok zarar vereceğine dikkati çeken Yıldırım, “Onun için şartlar ne olursa olsun birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi korumamız, geliştirmemiz lazım” dedi. Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’li Milletvekillerinin İzmir’deki olayları yatıştırmak, olayların önüne geçmek yerine sokakta olayları ateşlemek üzere hareket ettiğini belirterek ‘Bu kentin şehri emini yani başkanı vatandaşların zarar görmesini, esnafın zarar görmesini engellemekle görevlidir. Ama maalesef öyle yapılmadı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!