Zor dostum zor

Güncelleme Tarihi:

Zor dostum zor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2011 00:00

Bank Asya 1. Ligi’nde geride kalan 10 sezonda ilk 5 maçta 1 puanla yetinen hiçbir takım bırakın ilk ikiye girmeyi, play-off bile oynayamadı. Karşıyaka kalan 29 haftada mucize yaratıp bir ilke imza atmak için çaba harcayacak.

Haberin Devamı

İLK beş maçta 1 puanla yetinerek Lider Boluspor’un 10, ikinci Çaykur Rizespor’un 9, Play-Off potasının ise 7 puan gerisinde kalan KSK’nin böylesine kötü bir starttan sonra Süper Lig yarışına ortak olup olamayacağı tartışılırken, geçmişte hiçbir takım bunu başaramadı. Bank Asya 1. Ligi’nin kurulduğu 2001 yılından beri geride kalan 10 sezonda ilk 5 haftayı 1 puanla geçen takımların hiçbirinin bırakın ilk ikiye girmeyi, Play-Off vizesi bile alamaması Karşıyaka’nın işinin artık çok zor olduğunu gösteriyor. İzmir’de oynadığı Adana, Elazığ, Göztepe, K.Erciyes maçlarında sadece sarı-kırmızılı ezeli rakibinden 1 puan alan, Kasımpaşa’ya ise deplasmanda boyun eğen Kaf-Kaf, önümüzdeki 29 haftada bir ilke imza atmaya çalışacak. Geçmişteki örnekler hiç de iç açıcı değil. 1. Lig’de 2002-03 sezonunda ilk 5 haftada 1 puan alan Adana Demirspor, sezonu 42 puanla 10. sırada bitirdi. 2007-08’de Elazığspor ve Mardinspor 5 maçta birer puanla yetindi. Sezon sonunda Elazığspor 26 puanla 16, Mardinspor ise 14 puanla 18. sırada yer alarak küme düştü. Kötü startın ardından en büyük çıkışı ise 2009-10’da Giresunspor yaptı. Karadeniz temsilcisi sezonu 51 puanla yedinci sırada bitirip play-off biletini bir basamak üzerindeki Konyaspor’a kaptırdı. Konyaspor, 55 puanla Play-Off’a vizesi alırken, rakiplerinin arasından sıyrılarak Süper Lig biletini kaptı.

Karşıyaka’da zirve günü

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Başkanı Hüseyin Çalışkan Hilton Oteli Barbaros Salonu’nda bugün saat 11.00’de düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, 100. yılını kutlamaya hazırlanan kulübün kurumsallaşması konusunda yönetimin yaptığı çalışmaları kamuoyuna açıklayacak. Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’nin yanındaki bir araziyi alıp stat yapmayı planlayan yeşil-kırmızılılar, dev projenin ayrıntıları konusunda da bilgi verecek. Onursal Başkan Selçuk Yaşar’ın da zirveye katılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!