Zimmetçi Tülay cezaevinde

Güncelleme Tarihi:

Zimmetçi Tülay cezaevinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Alaşehir'de Vakfın bayan saymanı Tülay Erçetin, onlarca insan yardım beklerken, 11 milyar lirayı zimmetine geçirdi

ALAŞEHİR Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndaki zimmet skandalı, 12 yıldır saymanlık yapan Tülay Özçetin'in 28 Aralık'ta aniden kaybolmasıyla ortaya çıktı. Kaymakamlık, hesaplara el koydu. 11 milyar liralık açık çıkması, kuşkuları ortadan kaybolan Özçetin'in üzerinde yoğunlaştırdı.

Kayıtlar tutmadı

İNCELEMEDE, 32 yardım çekinde Özçetin'in imzasına rastlandı. Ancak, kayıtlarda parayı almış görünen 13 kişinin almadığı, bazı adların da sahte olduğu anlaşıldı. Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan 35 yaşındaki Tülay Özçetin, 1 Şubat'ta Cumhuriyet Savcılığı'na teslim oldu.

Zimmetçiler tukulandı

ZİMMET ve resmi evrakta tahrifat iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Alaşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Eski Saymanı Tülay Özçetin'in 8 yaşındaki çocuğunun babasından 6 yıl önce ayrıldıktan sonra serbest yaşamıyla dikkat çektiği belirtildi. SYDV'nin kurulduğu günden beri kaymakamlık bünyesindeki görevini sürdüren Özçetin'in İlçe Mal Müdürü Abdülkadir Altan ile ilişkisi dillere düştü. Özçetin'in ortalıktan aniden kaybolmasıyla, aşk ilişkisi söylentileriyle dikkatleri üzerinde toplayan İlçe Mal Müdürü Altan da tayinini istedi. Evli ve dört çocuk babası Altan, Nevşehir'in Gülnar İlçesi'ne Mal Müdürü olarak atandı. Ayrıca, Özçetin'in görev yaptığı yıllarla ilgili geriye dönük araştırma sürerken, 1998 ve 1999 hesaplarında yeni usulsüzlükler belirlendiği öğrenildi. Özçetin'in vakıf paralarını borsaya yatırdığı iddiaları da yer alırken, soruşturma genişletildi.

İkinci zimmet olayı

SAYMAN Tülay Erçetin'in zimmet tutuklamasıyla sarsılırken, ikinci bir zimmet tutuklaması da ilçeye bağlı Uluderbent Belde Belediyesi'nden geldi.

ULUDERBENT Belediyesi Saymanı Namık Ünal, geçen Nisan ayında emekli olarak görevinden ayrıldı. Yerine geçen Şenol Karakoç, evrakları incelerken, imzaların Belediye Başkanı Muzaffer Teke'ye ait olmadığını anlayarak durumu bildirdi. İnceleme yapan müfettişler, Ünal'ın 1996'da sahte evrak düzenleyerek zimmetine 770 milyon lira para geçirdiğini tespit etti. Tutuklanan Ünal, 6 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak. Olaya karışan Mutemet Yazar Gezgin ve Tahakkuk Memuru Orhan Şener de tutuksuz yargılanacak.

Eski saymanın defterleri kirli

ALAŞEHİR'in Uluderbent Belediyesi Saymanı Namık Ünal, geçen Nisan'da emekliye ayrıldı. Yerine geçen Şenol Karakoç, evrakları inceledi. İmzaların Belediye Başkanı Muzaffer Teke'ye ait olmadığını anlayan Karakoç şikayetçi oldu.

MÜFETTİŞLER, Ünal'ın 1996'da sahte evrak düzenleyerek zimmetine 770 milyon lira para geçirdiğini tespit etti. Tutuklanan Ünal, 6 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak. Olaya adı karışan Mutemet Yazar Gezgin ve Tahakkuk Memuru Orhan Şener de tutuksuz yargılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!