Yüz güldüren gelişme

Güncelleme Tarihi:

Yüz güldüren gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 13:37

Buca Belediyesi'nin ilçenin en önemli değerlerinden biri olan üzümü ait olduğu topraklarla buluşturmak için hayata geçirdiği üzüm bağındaki gelişim yüz güldürdü.

Haberin Devamı

İlçenin en önemli sembollerinden biri olan üzümün ilk fideleri Buca'nın bereketli toprakları ile buluştuğu Haziran ayından bu yana hızlı bir gelişim gösterdi. Kaynaklar bölgesinde 10 dönümlük alanı kapsayan ve Haziran ayında dikilen üzüm bağındaki bin 100 asma fidesinin sayısının bin 700'e çıkarılması hedefleniyor. Kaynaklar bölgesinde yaklaşık 10 dönümlük alana kurulan Üzüm Bağı'nda 6 çeşit üzüm yetiştirilecek.
Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Deniz İlhan, fidelerin gelişiminin umduklarından çok daha iyi gittiğini söyledi. Buca'nın üzüm çeşitlerini hem Buca'ya hem de üreticilere kazandırmış olacaklarını vurgulayan İlhan, 3 sene sonunda tam randımanlı ürün almaya başlayacaklarını belirtti.
Kurulan bağda Ege Bölgesi'nde yetişen çeşitlerden Mevlana Karası, Pembe Gemre, Osmanca ve Kozak Siyahı, Buca Razakisi ile Sultaniye çeşitleri yetiştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!