Yolları Kula'ya düştü

Güncelleme Tarihi:

Yolları Kulaya düştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 10:48

İNGİLTERE'den dünya turu için bisikletle yola koyulan Jon Rarshall ile arkadaşı Martin Kınç, Manisa'nın Kula İlçesi'nde konakladı. Kente hayran kalan gezginler, seyahatleri sonrası ülkelerine döndüklerinde çok beğendikleri Kula'dan bahsedeceklerini söyledi.

Haberin Devamı


İngiltere'nin Manchester kentinde yaşayan emekli turizm işletmecisi Jon Rarshall (47) ile arkadaşı Martin Kınç, bisikletle dünya turuna çıktı. Geçen 6 Nisan'da yola koyulan iki arkadaş; Finlandiya, Norveç, Danimarka, Almanya, Çekoslovakya, Avusturya, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk, Yunanistan, Makedonya ve Bulgaristan'dan sonra Türkiye'ye geldi. İki arkadaşın yolu Manisa'nın Kula İlçesi'nden de geçti. Kula'da jeopark alanı ve tarihi Kula evlerini gezdikten iki arkadaş, geceyi kentte bir otelde geçirdi.
Türkiye'ye geldikleri günden beri çay kenarlarına çadır kurarak konakladıklarını belirten Marshall, "Türkiye çok güzel bir ülke. Kula ise tarihi yönüyle görmeye değer bir kent. İnsanları misafirperver. Tüm dünya insanının Kula'yı gelerek gezmelerini isterim. Ekim ayında ülkemize döneceğiz. Ülkemde tüm tanıdığım turizmcilere Kula'yı anlatacağım" dedi.
Bisiklet tutkunu iki arkadaşın 7 ay sürecek olan seyahati boyunca Gürcistan, Ermenistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Çin, Vietnam, Tayland, Kamboçya ve Avusturalya'dan sonra İngiltere'ye döneceklerini söyledi. İngiliz gezginler, daha sonra yola koyuldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!