Yollara gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Yollara gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

EMNİYET Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Daire Başkanı Nihat Kurtiç, İzmir Fuarı'nda stand açan kazazede ailelerine destek verdi.

TAFİK yasa tasarısının TBMM'den geçmesi, mevcudun da caydırıcı hale getirilebilmesi için açılan imza kampanyasına katılan Kurtiç, ‘‘Yurt genelinde cinayet gibi gördüğümüz kazaların önüne geçebilmek için ortak hareket gerek. Sadece yakınlarını kaybedip acı çeken insanların değil tüm insanlarımızın duyarlı olmasını ve önleyici vazife almasını istiyoruz’’ dedi.

TEK sorumlunun polis olmaması gerektiğinin altını çizen Kurtiç, ‘‘Yeni projeler üretiyoruz. Trafik yönünden şehir planlaması, ekonomik açılımlar ve benzeri konularda çalışıyoruz. Mesela bilgisayarlı yol kontrolü. En uzun yolu 4 kamerayla adım adım takip etmek mümkün. Pilot bölgeler oluşturup çalışmalara başladık. Böylece izlemeyi insan elinden kurtarıp, bilgisayarla sürekli hale getireceğiz’’ şeklinde konuştu.

İSTANBUL Bağdat Caddesi'nde trafik canavarına kızını kurban verdikten sonra kamuoyunun dikkatini çekmek için Ankara'ya yürüyen Boray Uras'la çalıştıklarını ifade eden Kurtiç, ‘‘Toplanıp demeç vermektense takip önemli. Ben takip ediyorum. Olayları yerinde tespit ediyorum. Gelin birlikte çalışalım. Konuları tespit edip, gruplara ayrılıp görev dağılımı yapalım. Birimiz adliyeyi, birimiz polisi, birimiz kurumları takip etsin. Hukukun işleyişini kontrol edelim. Caydırıcı olalım’’ dedi.

KAZAZEDE yakınları, fuarın başlangıcından itibaren 40 bin imza topladıklarını, sayıyı 100 bine kadar çıkarıp, 10 Kasım'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e götüreceklerini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!