Yol satışı iptal

Güncelleme Tarihi:

Yol satışı iptal
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

İdare Mahkemesi, Ulucak'ta bir firmaya satılan yolun açılmasına karar verdi

KEMALPAŞA'nın Ulucak Belediye Meclisi, 12 Haziran 1999'da imar değişikliği yaptı. Taşkahve mevkiindeki 900 metrelik yolun Omya Madencilik'in iki parseli arasındaki 300 metrelik bölümünün 20 milyar liraya bu firmaya satılmasına karar verildi.

Komşudan dava

BUNUN üzerine Omya Madencilik'in yanında bulunan ve ulaşım bu yolu kullanan Ortaklar Kauçuk'un sahibi Yakup Özdanon, kararın iptali için İzmir 4. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Bölgede inceleme yapan bilirkişi heyeti, yol satışının şehircilik esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığına karar verdi.

Değişiklik ret

MAHKEME, bilirkişi raporu doğrultusunda 28 Nisan 2000'de yürütmeyi durdurdu. Kararın ardından dava akış sürecinde rapor ve sunulan belgeleri değerlendiren mahkeme, gerekçeyi haklı görerek, imar planı değişliğinin iptaline karar verdi.

Başkan Mehmet Türkmen

O YOL AÇILMAZ

YOL satışıyla şimşekleri üzerine çeken Ulucak Belediye Başkanı Mehmet Türkmen karar için, ‘‘O yol açılmaz, bir sürü dava var. Bunların sonuçlanması zaten bir kaç yıl alır. Bu süre sonunda geri adım zor olur. Ayrıca yol ulaşıma açılırsa belediyenin aldığı parayı iadesi gerekir. Devletin kasasına giren para kolay çıkmaz’’ dedi.

Yakup Özdanon

DAVACI KARARLI

ORTAKLAR Kauçuk'un sahibi Yakup Özdanon, ‘‘Belediyenin yaptığı yanına kâr kalmayacak. Yapılan bir işlem varsa hesabı verilmeli. İlk karar ortada. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Hiç bir gerekçe gösterilmeden ve hukuki temele dayandırılmadan alınan keyfi kararları seyretmemiz beklenemez. Mücadeleyi sürdüreceğiz’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!