Yıldırım’la sorun var gibi sunmanın anlamı yok

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım’la sorun var gibi sunmanın anlamı yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2011 00:00

Başkan Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la uçan yol konusunu konuşacaklarını belirtti, “Problem varmış gibi sunmanın anlamı yok. Elbirliğiyle kente hizmet ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Uçan Yol’un devamının yapımını üstlenmesiyle ilgili “İnceliyoruz, değerlendiriyoruz” ve kamulaştırma için belediyenin harcadığı 16 milyon TL’nin geri ödenmesi talebiyle ilgili “Benim param senin paran kavgasına girdik mi İzmirlilere haksızlık olur” sözlerini değerlendirdi.

Yıldırım’ın da, kendisinin de net konuştuğunu belirten Kocaoğlu, şunları söyledi:

“Ulaştırma Bakanlığı’na projenin tamamını yapmalarını istedik. Bakan Yıldırım da araştıracağını kararını ondan sonra vereceğini söyledi. Sözünde de durdu. Bizden konuyla ilgili tüm bilgileri aldı. Bürokrat ve teknik kadroları bu konu üzerinde çalışıyor. Bakan Yıldırım, bize bunu yapıp yapamayacağını, nerde katkı vereceğini söyleyecek, tekrar konuşacağız. Önce bir maliyet hesabı yapacaklar. Bizim isteğimiz bunun yapılmasıdır. İzmir için önemli bir akstır. Bakan karar verdikten sonra tekrar değerlendireceğiz.”

Haberin Devamı

Oturur konuşuruz

Uçan Yol’un yapımı öncesi kamulaştırma için Büyükşehir’in harcadığı 16 milyon TL’nin geri istemesiyle ilgili görüşünün değişmediğini belirten Kocaoğlu, “Yıldırım karar verir vermez, ona göre oturup konuşuruz. Bakan bey her hafta İzmir’de. Biz de buradayız, konuşuyoruz. Ulaştırma Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi arasında bir problem varmış gibi kamuoyuna sunmanın hiçbir yararı yok. Elbirliğiyle kentin projelerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Önemli olan kente hizmet etmektir” dedi.

Karışık kuruşuk işle bizim de işimiz olmaz

Aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım’ın KSK Stadı Projesi için söylediği, “Karışık kuruşuk işlerle işimiz olmaz” sözleriyle ilgili olarak da, “Efendim karışık kuruşuk işle bizim de işimiz yok” dedi. Örnekköy Stadı’nı A’dan Z’ye yapacaklarını açıkladıklarını belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu:

“Bu konunun artık İzmir gündeminden kalkması gerekir. Gerek Gençlik ve Spor Bakanı, gerek Gençlik ve Spor Genel Müdürü’yle konuşacağız. İmzalanacak bir protokol çerçevesinde projeyi hazırlayıp, ihaleye çıkacağız.

Bakana teşekkür

Haberin Devamı

Stadı yapmaktan başka yol yoktur. Öbür iş olmayacak bir işti. Basından, İzmir, Karşıyaka kamuoyu ve taraftarları tarafından bizim önerdiğiz proje genel kabul gördü diye anlıyorum. Doğru bir karar verdiğimize inanıyorum. Aklın yolu birdir. Bakan Yıldırım da Örnekköy’ü adres gösterdiğine göre bizim projeyi destekliyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İzmir’e 2.5 yılda 3 milyar TL yatırım

İZMİR, (DHA)
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin Menemen’de taşkınlara neden olan Asarlık ve Koyundere derelerinın ıslahı projesinin temeli törenle atıldı. Derelerin yan kollarınlı da kapsayan 8 kilometre uzunluğundaki ıslah projesi 5 milyon 230 bin liraya mal olacak. Dere kenarları da yeşil alan olarak düzenlenecek. Menemen’deki kompost tesislerinin teknolojisini geliştirmek ve buraya katı atık değerlendirme tesisi kurmak için çalışmalara başlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, ilçedeki yatırım tutarının 18 milyon TL olduğunu söyledi. Kocaoğlu, önümüzdeki hafta Menemen Ulukent’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla üst geçitle köprülü kavşak temelini atacaklarını bildirdi.
Kocaoğlu’nun konuşması sırasında muhtarlar ve sivil toplum örgütleri imzalı, “Kubilay Kışlasının önüne araç üst geçidi istiyoruz” yazılı pankart açıldı.

Haberin Devamı

Okyanusu geçtik derede boğulmayız

Bunun üzerin Kocaoğlu geçidi yapmak için harekete geçtiklerini açıkladı, “Biz okyanusu geçtik. Akdeniz’i, Ege’yi geçtik. Arıtmalarımızı, 80 kilometrelik İZBAN hattını devreye aldık. Metroyu bitiriyoruz. Önümüzdeki 2.5 yıl içinde 3 milyar liralık yatırım yapacağız. Bizim Kubilay Kışlası’nın önündeki üst geçitte; derede boğulacak durumumuz yok. Bunu de en kısa zamanda projelendirerek temelini inşallah hep birlikte atarız. Şu an yer sıkıntılarının aşılması için çalışıyoruz” dedi.
Öte yandan törende Menemen’deki bir deri firmasında çalışan ve sendikaya üye oldukları gerekçesiyle İstanbul’a gönderilen 40 işçinin yakınları, “Çocuklarımızı hesabını kim verecek” yazılı dövizleri açtı. Bunu üzerine Kocaoğlu, ortak akıl ile problemin çözülmesi ve işçilerin mağdur olmaması için üzerine düşen ne görev varsa seve seve katkıda bulunmaya hazır olduğunu söyledi.
Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı ise Asarlık Mahallesi’nde derelerin ıslah edilmesi ile birlikte güzel bir çevreye kavuşacaklarını, sel taşkınlarının son bulacağını, şebeke yenileme çalışmaları ile de halkın sağlıklı içme suyu içebileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!