Yıldırım’dan statta Örnekköy’e destek

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım’dan statta Örnekköy’e destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Karşıyaka’ya stat tartışmalarına nokta koydu: Örnekköy’de planlama yapıldığını biliyoruz. O projenin gerçekleşmesi için çalışma yapacağız.

Haberin Devamı

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, İzmir gündemindeki konulara ilişkin Rekabet Kurumu’nca düzenlenen sempozyum çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı, sert ifadelerde bulundu. Yıldırım, statın Çiğli’ye değil de Örnekköy’e yapılması konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin tavrının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

“Bizimle ilgili bir konu değil. Bugünlerde konuşuluyor. O vesileyle bilgim oldu. Karşıyaka’nın stat ihtiyacıyla ilgili biz seçim öncesi de söyledik. Karşıyaka’nın ve diğer İzmir kulüplerinin desteklenmesi, güçlenmesi lazım. Marka İzmir için marka spor kulüpleri gerekir.”

Bu alanda gerek kulüp yöneticileriyle gerek İzmirlilerle el ele verip İzmir takımlarını mutlaka iyi bir konuma getirmek durumunda olduklarını da vurgulayan Bakan Yıldırım, “Böyle kamuoyunda birbiriyle atışarak, ‘Yaparım, yaptırmam’ tarzında hamasi sözlerle bu kulüplere de hizmet etmiş olmayız. İzmir’e de hizmet etmiş olmayız. Karışık kuruşuk işlerde biz yokuz. Bizim işimiz çok şeffaf, saydam. İzmirlilerin içine sinen her türlü hayırlı hizmette biz varız. Karşıyaka’nın stat ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Örnekköy’de bununla ilgili planlama yapıldığını biliyoruz. O projenin gerçekleşmesi için çalışma yapacağız” dedi.

TÖRENDE HABERİMİZ OLDU

Haberin Devamı

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ihalesinden vazgeçilen Uçan Yol Projesi’nde kamulaştırma için istediği desteğin hatırlatılması üzerine Yıldırım, “Sayın Kocaoğlu sekiz yıldır bu yolu yapacağını İzmirlilere söylüyor. Sonunda da, ‘Ben bu işten vazgeçtim, bakanlık yapsın’ dedi. Böyle bir şey söyledi, bizim de törende haberimiz oldu. Takdir edersiniz ki biz de o projeyi peşinen kabul etmiş değiliz. İnceleyeceğiz, bakacağız, yapılması mümkünse gereğini yapacağız” karşılığını verdi.
Bakan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı’ndan istenen kamulaştırma bedeli konusunda da, “Ben bu tartışmalara girmem. İzmir’e bir yol yapacaksanız, bunun bedelini de ödeyeceksiniz. İzmir halkı hizmet yapılması için veriyor. Benim param, senin paran kavgasına girdik mi bu İzmirlilere büyük haksızlık olur” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!