Yeşil mektup

Güncelleme Tarihi:

Yeşil mektup
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ormanları kavuran yangına çok üzülen Akhisarlı iki öğrenci duygularını yazıya aktarınca ağaçlandırma çalışması başladı.

AKHİSAR'ın Kayalıoğlu Beldesi'ndeki Karahöyük Dağı'nda Haziran’da orman yangını çıktı, 20 hektar çam ağacı kül oldu. Kararan dağ, Özel Akhisar Koleji öğrencileri Deniz Yonat ile Selen Tosun'u üzüntüye boğdu.

Ege Orman'a başvuru

BAHAR aylarında piknik yaptıkları okullarının karşısındaki zümrüt yeşili ormanın kül olmasına dayanamayan iki öğrenci, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol'a mektup yazdı, yeniden yeşillendirilme için yardım istedi.

Protokol imzalandı

OKULDA yerel yöneticiler ve öğrencilerle buluşan Gençol, ‘‘Öğrencilerimizin haklı çağrısına kulak verdik. Kayalıoğlu Belediyesi ile protokol yaptık, bölge sürülüp fidan ekilecek hale getirilecek’’ dedi.

Yeşilhöyük olacak

AĞAÇLANDIRMAYA yardım için özel sertifika hazırlandığını belirten Gençol, ‘‘10 milyon lira bağışta bulunanın adına 25 fidan dikilecek. Ayrıca 6 milyar lira verdik. Karahöyük, Yeşilhöyük olacak’’ diye konuştu.

Akhisar'da geçen yaz çıkan orman yangını Karahöyük Dağı'nda yaklaşık 20 hektar çamı kül etti. Özel Akhisar Koleji öğrencileri Selen Tosun ve Deniz Yonat, Ege Orman Vakfı'na mektup yazarak yardım istedi. Mektup adresi buldu ve bölgenin yeniden ağaçlandırılması için yeşil seferberlik başlatıldı.

İŞTE SATIRLAR

Yeni bir orkestra yaratın!

SELEN ile Deniz, Ege Orman Vakfı'na yazdıkları mektuplarda özetle şu satırlara yer verdi:

‘‘Bu renk abidesini yeniden ve daha coşkulu görebileceğimiz, kuş cıvıltılarının kimi zaman çocuk sesleriyle, kimi zaman da doğanın sessizliğiyle bütünleştiğini duyacağımız günleri hayal ediyoruz. Dileriz, içinde canlıların dans ettiği yeni bir orkestra yaratabiliriz. Sizden dileğimiz bu orkestranın şefi olmanız.’’

Öğrencilerden duyarlı mektup

ÖZEL Akhisar Koleji 8/A sınıfı öğrencileri Selen Tosun ve Deniz Yonat, Ege Orman Vakfı'na yazdıkları mektuplarla alkışlanacak giriyşim .başlattı. Selen üzüntüsunu şöyle dile getirdi:

‘‘ŞU anda orada alevlerden kurtulmuş tek ve kapkara bir ağaç var. Onu görebilmek bile umut verici. Bu renk abidesini yeniden ve daha coşkulu görebileceğimiz, kuş cıvıltılarının kimi zaman çocuk sesleriyle, kimi zaman ise doğanın sessizliğiyle bütünleştiğini duyacağımız ve oksijeni akciğerlerimizde hissetmenin mutluluğunu yaşayacağımızı hayal ediyorum. Dilerim içinde canlıların dans ettiği yeni bir orkestra yaratabiliriz. Sizden dileğim bu orkestranın şefi olmanız.’’

Yangına tanık olmuşlar

DENİZ ise mektubunda, yangına tanık olduklarını belirterek, ‘‘Önce o iç burkucu kokuyu duyduk. Sonra izleyip de birşey yapamamanın acısıyla yangının nasıl hızla büyüyüp tüm ormanı kapladığını gördük. O güzel ağaçlarla ormanın içinde yaşayan canlıların da acıyla yokoluşu bizi yaktı’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!