Yeşil kartlı iken patron oldular

Güncelleme Tarihi:

Yeşil kartlı iken patron oldular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 00:00

Yardımla muhtaç 11 kişi hayallerine kavuştu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın sağladığı küçük krediler ile kendi işinin sahibi oldu.

Haberin Devamı

İZMİR’in Gaziemir İlçesi’nde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın küçük maddi yardımlarına muhtaç 11 kişi, vakfın sağladığı küçük krediler ile kendi işinin sahibi oldu. Hayallerine kavuşan çeşitli mesleklerden 11 kişi şimdi yanlarında adam çalışan şirket sahibi patron oldu.

Sosyap destekle

Onlar çeşitli nedenlerle işlerini kaybetmiş, edindikleri yeşil kartla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın verdiği küçük yardımlarla geçinmeye çalışan terzi, kuaför, su tesisatçısı, yufkacı, gündelik temizlikçi iken aldıkları küçük krediler sayesinde kendi işlerinin patronu olup yanlarında adam çalıştırmaya başladılar. Gaziemir Kaymakamlığı’nın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ilk üç yılı geri ödemesiz olmak üzere sekiz yıl vade ile verdiği 5-10 bin lira arasında krediyi kullanarak iş sahibi olan 11 kişiden Cemile Gülmez tarafından kurulan Zeynep Modaevi’nin açılışı İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’ın katıldığı küçük bir tören ile yapıldı. Törende konuşan Vali Kıraç, mütevazı açılışın, çok uluslu şirketlerin tesislerinin açılışından daha fazla gurur verdiğini söyledi. Açılışı yapılan Zeynep Modaevi’nin sahibi Cemile Gülmez, uzun yıllar tekstil sektöründe terzi olarak çalıştığını ancak kriz nedeniyle işsiz kaldığını anlatarak, “Zaten az para aldığım için evde dikiş dikiyordum, işsiz de kalınca çare aramaya başladım. Vakıftan yardım almaya gittiğimde bu projeden bahsettiler. Utanarak girdiğim kapıdan işletme sahibi olarak çıktım. Aldığım krediyle burayı açtım şimdi yanımda beş kişi çalışıyor” dedi. Evlere gündelik temizliğe giderek geçimini sağladığını anlatan Huriye Yılmaz ise, “Yeşil kartla yardım almak için gitmiştim. Gündeliğe gidiyordum. Vakfın sağladığı imkan ile kendime temizlik şirketi kurdum” diye konuştu.

Haberin Devamı

315 PROJEYE 6 MİLYON TL DESTEK VAR

? Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın asıl amacının vatandaşlara yardım etmek olduğunu, 2009 yılında 317 bin 803 kişiye 35 milyon TL maddi yardım ile 87 bin aileye 50 bin ton kömür dağıtıldığını söyleyen İzmir Valisi Kıraç ise yapılan açılışın kendisine büyük gurur verdiğini söyledi.
İşçileri var
Kıraç, “Şimdiye kadar aralarında çok uluslu şirketlerin de bulunduğu, devasa tesislerin açılışında da bulundum, her açılışın verdiği bir ayrı bir gurur var ama bu sokak arasında açılışını yaptığımız küçük modaevinin açılışı hepsinden daha fazla gurur verdi. İzmir’de 315 projeye 6 milyon TL destek sağlayarak, böyle küçük işletmelerin hayata geçmesini sağladık. Eskiden yeşil kart ile yaşamını sağlamaya çalışan kişiler şimdi birer iş sahibi oldu, yanlarında adam çalıştırır hale geldiler” diye konuştu.

İŞSİZLİK SORUNU ÇÖZÜLÜR

Haberin Devamı

? İşsizlik sorununu çözmenin en büyük ayağının meslek sahibi olmaktan geçtiğini sözlerine ekleyen Vali Kıraç, “Meslek sahibi olan kişileri küçük yardımlarla iş sahibi yaptık mı, onların yanında çalışacak kişilerle işsizlik sorunu da çözülecektir” dedi.
25 proje verildi
Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ ise Gaziemir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alan vatandaşlar arasında mesleki becerilerine göre gruplandırdıklarını, bu gruplar arasında kişileri işletme kurmaya özendirdiklerini belirterek, “25 kişi proje verdi. Bunlardan 11 tanesi kabul edildi. 11 kişi yapılan küçük maddi yardımlarla işletme sahibi oldu” diye konuştu.

KİM NE KADAR ALDI

Haberin Devamı

 Evde terzilik yaparken dikimevi kurduğunu anlatan Fatma Ünal ise “Yıllardır evde yaptığım işi dört aydır kendi işyerimde yapıyorum” dedi. Kuaför dükkanını önümüzdeki ay açacağını söyleyen Özcan Akbulut ise “Hayallerim vardı, onların bittiği andı, bu kapı açıldı şimdi çok mutluyum” diye konuştu.

? Cemile Gülmez, 9 bin TL yardım ile modaevi açtı,
? Fatma Ünal, 7 bin TL yardım ile dikimevi açtı,
? Hasan Sürek, 8.5 bin TL yardım ile su arıtma sistemleri işletmesi kurdu,
? Huriye Yıldırım, 7 bin TL yardım ile temizlik şirketi kurdu,
? Handan Karabağ 8.5 bin TL yardım ile yazar kasa rulo imalathanesi kurdu,
? Kenan Sazcı, 5 bin TL yardım ile çayocağı işletmesi kurdu,
? Özcan Karabulut, 10 bin TL yardım ile kuaför dükkanı açtı,
? Özlem Sözer, 8.5 bin TL yardım ile Isparta Gül mamulleri satış mağazası açtı,
? Adnan Aykırı, 8 bin TL yardım ile damacana su satış bayisi açtı,
? Nizamettin Güngör 11 bin TL ile yufka imalathanesi açtı,
? Emine Dinçer, 7.5 bin TL ile bayan kuaförü açtı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!