Yeni fuar ihalesi Nisan’da

Güncelleme Tarihi:

Yeni fuar ihalesi Nisan’da
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 00:00

Gaziemir’deki fuar alanı için Nisan’da inşaat ihalesine çıkılacak. Müjdeyi Ayakkabı Fuarı’nın açılışında veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 100 bin metrekareden biraz daha fazla olacak fuarın sektöre büyük ivme kazandıracağını söyledi.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte fuarcılığa büyük ivme kazandırması beklenen yeni fuar alanı için Nisan ayında inşaat ihalesine çıkılacağını açıkladı. Kocaoğlu, “Şubat ayı içinde arazinin kotları bize verilecek, zaman kazanmak için o kodlara göre arazi düzenlemesini kendi imkanlarımızla yapacağız. 1-15 Nisan arasında da inşaat ihalesine çıkacağız. Yaklaşık 100 bin metrekareden biraz daha fazla fuar alanını, havaalanına 6-7, kent merkezine 15 dakika mesafede Gaziemir Çevre Yolu üzerinde bir alanda yapılacak” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, Kültürpark’taki mevcut hollerin de Türkiye’nin en büyük kongre merkezi olmak üzere her türlü restorasyonun yapılması için proje çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

İZFAŞ ZARARDA

29. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuvarları Fuarı’nın açılış töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, İZFAŞ’ın 2011 cirosunu 8,5-9 milyon TL olarak hedeflediklerini, ancak sektöre sağladığı sübvansiyonlar nedeniyle zararının da 8,5 milyon TL’yi bulduğunu dile getirdi. Kocaoğlu, “İZFAŞ fuarcılığa harcanan paranın yarısını sübvanse etmektedir” dedi. Başkan Kocaoğlu, fuarlara katılım ücretlerini arttırdıkları takdirde, katılımcı sayısının ve dolayısıyla kent ekonomisine verilen desteğin azalacağını da vurgulayarak, bu destekler nedeniyle İZFAŞ’ın zarar ettiğini, ancak kentin kazançlı çıktığını söyledi.

Yeni yılın ilk fuarı

Haberin Devamı

İZFAŞ tarafından düzenlenen Ayakkabı / Yaz 2011 - 29. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, Uluslararası Fuar Alanı’nda açıldı. Yalnızca profesyonel ziyaretçilere açık olan fuarda 2011 yazının ayakkabı ve çanta modelleri görücüye çıktı. 4 gün sürecek fuara 153 firma katılıyor.
İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Celal Sezerler’in de açılışına katıldığı fuarda, bay - bayan - çocuk ve spor ayakkabı modelleri ile terlik, çanta, bavul, cüzdan, kemer tasarımları sergileniyor. Fuarda sektörel dernek, kuruluş ve yayınlar da yer alıyor. İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 2 ve 3 nolu hollerde 11 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuarda, İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Hatay, İzmir, İstanbul, Konya, Manisa, Sakarya ve Trabzon’dan firmalar yer alıyor. Fuara, İspanya, Yunanistan, Romanya, Azerbaycan, İran, Irak, Kuveyt, İsrail’den de alım heyetleri geldi.

EGEAYSAD Başkanı Celal Sezerler, “2010 yılı üretim anlamında verimli geçti. İstanbul’dan sonra ayakkabı üretiminde ikinci sırada olan İzmir yüzde 35’lik iç pazar payına sahip. İç piyasadaki bu başarımızı dış pazarlara yansıtamıyoruz. 2010 yılında 401 milyon dolarlık ihracat rakamından İzmir sadece 23.5 milyon dolarını yapabiliyor, bu da tüm ihracatın yüzde 6’lık bir kısmına denk geliyor. 2009 yılına oranla ihracat rakamımız 25 milyon dolardan 23.5 milyon dolara gelerek, iki milyon dolarlık bir gerileme söz konusu. İzmir ayakkabısını dış pazarlarda ve fuarlarda tanıtmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!