Yeni fuar alanı yüksek gerilimden kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Yeni fuar alanı yüksek gerilimden kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 01:09

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de yaptırdığı Yeni Fuar Alanı’nın ortasından geçen, inşaat çalışmalarını aksatan ve gecikmeye neden olan yüksek gerilim hattı direkleri kaldırıldı. Hat, Aralık ayında fuar alanı dışına dikilen yeni direklere aktarıldı.

Haberin Devamı

Mart ayında Mermer ve Doğaltaş Fuarı ile hizmete açılacak Yeni Fuar Alanı inşaatında gecikmelere neden olan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çevresinde işçi sağlına yönelik güvenlikleri yetersiz bulması üzerine inşaatın 23 gün durdurmasının ana gerekçesi olan yüksek gerilim hattı ve direkleri sonunda fuar alanından çıkarıldı. Deplaseyle ilgili çalışmalar Ekim ayında başladı. Önce fuar alanı dışına yeni direk yerleri bulundu. Yeni direkler yerlerine konuldu. Bu hafta sona ise önce teller söküldü. Eski direkler yerinden kaldırıldı. Teller yeni direklere çekildi. Çevre yolu trafiği elektrik tellerinin çekilmesi ve direklerin çekilmesi işlemleri sürecinden olumsuz etkilendi. Çevre yolu üzerinde bulunan direklerin telleri çekilirken uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik polislerinin yönlendirmesiyle trafik akışı sağlandı.

Haberin Devamı

Yeni Fuar Alanı’nın içinden geçen yüksek gerilim hattı TEİAŞ’ın onayıyla taşındı. Bunun için yüklenici firma Ermit projede değişiklik yaptı. Direklerin yerleri kamulaştırıldı. Yüklenici firma deplase işlemlerini TEİAŞ gözlemciliğinde gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!