Yeni faytonlara dil bilen sürücü

Güncelleme Tarihi:

Yeni faytonlara dil bilen sürücü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2012 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özel atlarla koşulan Victoria Klasik tarzındaki faytonları, temmuzdan itibaren Kordon’da boy gösterecek. Kentin turistik imajına renk katması beklenen yeni faytonları yabancı dil ve davranış eğitimi almış özel kıyafetli sürücüler kullanacak.

Haberin Devamı

İZMİR’in simgesi faytonları kente yakışan modern bir görünüme kavuşturmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı projede son aşamaya geldi. Faytonlara koşulacak Haflinger cinsi 36 at Avusturya’dan getirilerek Kahramanlar’da oluşturulan at barınağına alındı. Faytonlarda görev yapacak personelin ve atların uyum içinde çalışması için eğitimler başladı. İZULAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri, yeni faytonların temmuzda Kordon’da faaliyetlerine başlayacağını söyledi. Yetkililer, “Şu an faytonlara koşulacak atların eşleştirilmesi yapılıyor. Sürücülerin faytonlara ve atlara adaptasyon süreci devam ediyor. Kısa bir süre sonra vatandaşlarımıza ve turistlere keyifli bir fayton sefası sağlayacağız” dedi.
Akhisar’da yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanlar’daki bir alanda faytonlar için kapalı park alanı ve her bir at için 10’ar metrekarelik 36 barınak yaptırdı. Alanda bir de idari bina bulunuyor. Ayrıca, barınakta atlarla özel olarak ilgilenen bir veteriner görevlendirildi. Victoria Klasik tarzındaki 12 fayton, bu alandaki üretimiyle ünlü Akhisar’da üretilerek teslim alındı. 4 yolcu ve 1 sürücü kapasiteli körüklü tip faytonların yolcu koltukları biri geniş diğeri dar olmak üzere ikişer kişilik.
İZULAŞ bünyesinde görev alan sürücüler için de özel kıyafetler hazırlandı. Faytonlar 09.00’dan gece 24.00’e kadar Kordon’da, Liman ile Konak Pier arasında sefer yapacak. Konak Pier ve Liman’daki durak yerlerinde bilet satış ünitesi olacak. İzmir’in yeni faytonlarına binmek isteyenler, tek biletle saat kısıtlaması olmadan gidiş-dönüş yapabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!