Yatırım için güçbirliği

Güncelleme Tarihi:

Yatırım için güçbirliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yatırımları hızlandırmak için kolları sıvayan Vali Alaattin Yüksel, İzmirli bakan, milletvekilleri ve yatırımcılarla biraraya gelerek problemleri ve çözüm önerilerini görüşecek

İZMİR Valisi Alaaddin Yüksel, basın toplantısı düzenleyerek, kentteki yatırımların hızlandırılması için güçbirliğine gidilmesi gerektiğini söyledi. Yüksel, İzmirli bakan, milletvekilleri ve yatırımcılarla biraraya gelerek yatırımları masaya yatıracaklarını belirtti.

İZMİR'DE yatırım ve projelerin durgunluk dönemi yaşamadığını söyleyen Vali Yüksel, ‘‘Problemler yok değil ancak, İzmir çok hızlı. Bundan sonra da gözümüz hep ilerde olacak. Bu şehir herşeyini kaybedebilir, ama moralini ve heyecanını kaybedemez’’ diye konuştu.

El ele başarırız

YATIRIMCILARIN her zaman yanında olduklarını ifade eden Yüksel, ‘‘Devam eden ve başlanacak projeler var. Bunları hızlandırmak için, önümüzdeki hafta yapılacak Bütçe ve Plan Komisyonu toplantısı öncesi, bakanlarımızı, milletvekillerimizi ve yatırımcılarımızı toplantıya davet ettim. Güçbirliği olduktan sonra üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yok’’ dedi.

VALİ Yüksel ayrıca, eğitime verdiği önemi de vurgulayarak, hayırseverlere bir kez daha çağrıda bulundu. Yüksel, ‘‘Çocuklar hepimizin. Sağlıklı bir gelecek için, hepimizin ortak çalışmasıyla, en kısa zamanda eğitimdeki sorunların üstesinden geleceğiz’’ diye konuştu.

İTO tam destek

İZMİR Ticaret Odası (İTO) tarafından kurulması düşünülen üniversitenin YÖK tarafından da onaylanmasından büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Yüksel, ‘‘İzmir'e üç üniversite az. İTO'nun kuracağı Ekonomi Üniversitesi'ni sonuna kadar destekliyorum. Kendilerine her türlü yardımı göstereceğiz’’ dedi. Vali Yüksel, İTO'nun üniversite binası olarak talep ettiği ve Vali Kemal Nehrozoğlu döneminde Bilim Merkezi projesi için kullanılması düşünülen, Konak'daki eski tütün deposunda incelemeleri başlattığını söyledi. Yüksel, ‘‘O bina bize Özelleştirme İdaresi'nden gelmiş. İTO'ya kiralama veya satma yoluyla tahsisinde bir hukuki sorun olup olmadığını araştırıyorum. Önümüzdeki günlerde binaya gidip yerinde inceleme yapacağım’’ dedi.

Ulaşım problemli

KENTTE özellikle ulaşım konusunda sorunlar yaşandığına dikkat çeken Vali Alaaddin Yüksel, ‘‘Karayolları ve hava ulaşımındaki problemler ortada. Ancak deniz ulaşımını biran an önce çözmemiz şart. Yıl sonuna kadar limanın nerede yapılacağına karar verilmiş olmalı. Ayrıca mevcut limanın da büyük yük gemilerinin yanaşacağı şekilde temizlenmesi şart. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve sivil toplum örgütlediyle ortak çalışma izleyeceğiz. Limanın temizlenmesi halinde 8 milyon tonluk yük boşaltma kapasitesini 11 milyon tona çıkartabileceğiz’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!