Yat limanı projesi Çanakkale’yi ikiye böldü

Güncelleme Tarihi:

Yat limanı projesi Çanakkale’yi ikiye böldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2012 20:09

ÇANAKKALE Ticaret ve Sanayi Odası’nca (ÇTSO) Barbaros Mahallesi Kuruçeşme Mevkii’nde yapılması planlanan yat limanı için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Yönetmeliği gereği halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ndeki toplantıya, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Nazka Mühendislik adına ÇED çalışmalarını yürüten çevre mühendisi Çiğdem Kale, 608 yat kapasiteli projeyle ilgili hazırlanan raporu detaylarıyla sundu. Kale’nin ardından Çevre ve Şehirçilik İl Müdürü Namık Güver halkın görüşlerini almaya başlandı. Katılımcıların bir bölümü yat limanını desteklerken, bir bölümü ise yerine itiraz etti.

Bunun üzerine kürsüye çıkan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş’ın, “Burada bizim belirtmemiz gereken, halk olarak yat limanını istiyor muyuz, istemiyor muyuz. Yoksa teknik konulara zaten işin uzmanları ve devletin görevlileri karar verecek. Siz kimsiniz?” sözleri ortamı gerdi. Limanın yerine karşı olan grup, toplantıyı terk etti.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!