Yat limanı için referandum önerisi

Güncelleme Tarihi:

Yat limanı için referandum önerisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 10:30

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) yat limanı projesi kent gündemini uzun süredir meşgul etmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Son olarak Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında tartışmalara konu olan yat limanı için CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'dan referandum önerisi geldi. Gökhan, nihai kararı kent halkının vermesi gerektiğini söyledi.


ÇTSO tarafından Çanakkale Boğazı'nda Sarısığlar mevkiine yapılması için projesi hazırlanan ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu kabul edilen yat limanının yeri yaklaşık bir yıldır tartışılıyor. Son olarak Kent Konseyi'nde oylanan ve 53'e 3 oyla yeri konusunda “hayır” kararı çıkan yat limanı, Çanakkale Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısına da damgasını vurdu. Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, yat limanı ile ilgili kararlarını anlattı ve Belediye Meclisi'nde üyeler arasında tartışmalar yaşandı. CHP'li Belediye Meclis Üyeleri ayrı ayrı görüş bildirirken, Ak Partililer ise projeyi ve yerini destekledi. CHP'li Celal Karakaş, Çanakkale'nin denize kıyısı olan bir kent olmasına rağmen sahillerini kullanamadığını belirterek, Yat Limanı'nın Sarısığlar mevkiine yapılmasıyla bu kıyı şeridinin daha da azalacağını ve bunun bir cinayet olacağını söyledi. Aynı zamanda ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı da olan CHP'li Mehmet Emin Şevik ise, kimsenin itiraz etmeden bu projeye destek vermesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı


BAŞKAN REFERANDUM ÖNERDİ
Tartışmaların ardından en çarpıcı öneri ise Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'dan geldi. Gökhan, “Ne Belediye Meclisi kararı, ne il genel meclisi kararı, ne ticaret odası kararı, ne de kent konseyi kararı yeterli olur. Bir referanduma ihtiyaç vardır. Referandum sonucunda buna karar verilmelidir. Referanduma gidinceye kadar aklımıza takılanlar da açıklığa kavuşturulmalıdır. Savunanlar savunmalarını ortaya koymalı. Reddedenlerin gerekçeleri açık ve net, bunları biliyoruz” dedi. Kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesinin ardından artı ve eksi yönleriyle broşürler hazırlanarak bir kampanya düzenlemesi gerektiğini ifade eden Ülgür, “bu şekilde bunun nihai kararını kent halkının vermesinde büyük yarar vardır. Çünkü hayır diyen de, evet diyen de vebal altında kalacaktır. Dolayısıyla benim önerim bu noktadadır” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!