Yalnız prenses

Güncelleme Tarihi:

Yalnız prenses
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 00:00

Çanakkale Bayramiç’in Kurşunlu Köyü, işsizlik ve çocukların eğitimi yüzünden ailelerin kente göç etmesiyle boşaldı. Toplam 135 nüfuslu köyde, tek çocuk kalınca 2001’de okul da kapandı.

Yalnızca Neslihan

1990’lı yıllara kadar nüfusu 350 olan ve 60’a yakın çocuğun bulunduğu Kurşunlu’daki ekilebilir topraklar baraj suyu altında kalınca, kente büyük göç başladı. Ve köyde kalan tek çocuk 12 yaşındaki Neslihan Çarıkçı oldu. Köyde arkadaşı olmayan Neslihan her gün Bayramiç’teki Gazi İlköğretim Okulu’na gidiyor.

Tatiller çok zor

Köyde, "Prenses" diye çağrılan 6’ncı sınıf öğrencisi Neslihan, "Köyde herkes beni çok seviyor. Arkadaşım olmadığı için özellikle yaz tatillerinde yapayalnız kalıyorum. Her gün 20 kilometre gidip gelmek de çok zor. Ama öğretmen olmak istiyorum" diyor. Neslihan’la çevre köylerdeki çocukları okula baba Alaattin Çarıkçı taşıyor.

Kitapla buluştular

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla "Kitapla buluşma vakti" sloganıyla başlattığı kampanya ilgi gördü. Öğrenciler, Delikliçınar Meydanı’nda 20’şer dakika kitap okuyarak, halka mesaj verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!