Yağmur tuş etti

Güncelleme Tarihi:

Yağmur tuş etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ege'de sabaha karşı başlayan sağanak yağmur kentlerde yaşamı olumsuz etkiledi, çiftçinin yüzünü güldürdü. Yağmur Gelibolu'da okul tatil ettirdi

SAĞANAK yağış, İzmir'den sonra Çanakkale ve Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde de hayatı felç etti. Çanakkale'nin Fevzipaşa, Atatürk mahalleleri, Çarşı ve Yalı caddelerinde çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Gelibolu'da şiddetli yağış nedeniyle eğitim bir gün süreyle tatil edildi.

Kuşadası teslim oldu

BİGA İlçesi'nde koyun otlatan 36 yaşındaki Hasan Kaçar, altına sığındığı ağaca yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. Öte yandan, altyapı yetersizliğinin sancısını önceki yıllarda sel felaketleriyle çeken turistik Kuşadası da sağanak yağmura teslim oldu.

Kanalizasyon patladı

GECE başlayan ve aralıklı şekilde üç saat devam eden yağış nedeniyle tıkalı logarlar taştı. Devlet Hastanesi Acil Servisi önündeki kanalizasyon borusu patladı. Servise sabaha kadar hasta girişi yapılamadı. Belediye ekipleri gece boyunca vidanjörlerle su çekti.

Talihsiz gencin dramı

AZERBAYCAN uyruklu 25-30 yaşlarındaki bir erkek, sağanak yağıştan kaçmak için Kuşadası-Söke Karayolu üzerindeki kapalı bulunan Aydınoğlu Mermer Ocağı'na girdi. Talihsiz genç, açıktaki elektrik tesisatına dokununca, akıma kapılarak can verdi. 6. sayfada

Fırtına tekne batırdı

BODRUM'da şiddetli fırtına, Kale önünde sahilden 500 metre açıkta demirleyen İzmir Limanı'na kayıtlı ‘‘Lara’’ isimli teknenin demir tarayıp, mendirek kayalıklarına çarptıktan sonra batmasına neden oldu.

YARISINA kadar suya gömülen, İstanbullu işadamı Hüseyin Orhan Soyulcu'nun 18 metrelik ahşap kamaralı yatında 80 milyar liralık hasar oluştuğu belirtildi. Lara'nın kaptanı Ahmet Yüksel, ‘‘Motor arızası vardı’’ dedi.

Yağışlar bitiyor

METEOROLOJİ yetkilileri, Ege'yi etkisi altına alan sağanak yağışın bugünden itibaren bölgeyi terk edeceğini belirtti. Hafta başından bu yana Ege Bölgesi'nde rekor yağış Ayvalık'a düştü. Metrekareye 60 kilogram yağış düşen Ayvalık'ta herhangi bir zarar meydana gelmezken, Kuşadası'nda metrekareye 33.6 kilogram yağış düştü. İzmir'de metrekareye 31.9 kilogram yağış düştü.

Yağmur, Ege’yi felç etti

ÇANAKKALE ve ilçelerini geçen cumartesi gününden bu yana etkisi altına alan sağanak yağış yaşamı felç etti. Çanakkale Fevzipaşa Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Çarşı Caddesi ve Yalı Caddesi'nde 50 ev ve işyerini su bastı. Gelibolu Alaattin Mahallesi'nde ise 12 ev ve işyeri suyla doldu. Gelibolu Kaymakamlığı şiddetli yağış nedeniyle okulları bir gün süreyle tatil etti. Biga'da da etkili olan yağış sırasında Yenimahalle İyerek Mevkisi'nde koyun otlatan 36 yaşındaki Hasan Kaçar, bir ağacın altına sığındı. Ağaca düşen yıldırım, talihsiz çobanın da ölümüne neden oldu.

ÇANAKKALE Meteoroloji İl Müdürü Yaşar Nain, 4 günde 1 metrekarelik alana toplam 130.9 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ise yağmurun ekim alanlarında herhangi bir hasara neden olmadığını, toprak hazırlık döneminde olumlu etki yaptığını söyledi.

PAZAR günü TV ve radyo vericilerinin bulunduğu Pilav Tepesi'ne düşen yıldırım enerji nakil hattını da etkileyince susuz ve elektriksiz kalan ilçe, dün de sağanak yağışa teslim oldu. Gece saat 00.30 sıralarında başlayan ve aralıklarla üç saat süren sağanak yağış, yaşamı felç etti.

TIKALI logarlar taştı, İnönü Bulvarı ve Atatürk Meydanı'ndaki 6 halı dükkanını su bastı. Belediye ekipleri gece boyunca vidanjörlerle su çekti. Taşıtlar göle dönen caddelerde ilerlemekte zorluk çekerken, Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin önündeki kanalizasyon borusu patladı.

ACİL Servis'e giriş çıkış yapılamadı. Sabah sular çekilene kadar hasta alınamadı. Patlayan kanalizasyon borusu çevreye kötü kokuların da yayılmasına neden olurken yağmurdan sonra hastanenin önü çamur deryasına döndü. Halı dükkanlarında yaklaşık 100 milyar liralık zarar meydana geldi.

Akıma kapıldı

KUŞADASI'nda evsiz olduğu belirlenen Azerbeycan uyruklu 25 - 30 yaşlarındaki bir erkek, sağanak yağıştan kaçmak için Kuşadası - Söke Karayolu üzerindeki kapalı bulunan Aydınoğlu Mermer Ocağı'na girdi. Talihsiz genç, açıktaki elektrik tesisatına dokununca, akıma kapılarak can verdi. Gencin cesedi Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı

İZMİR Valisi Alaaddin Yüksel, yağışlar konusunda ilgili kurum ve kuruluşları bir kez daha uyardı. Yüksel genelgede, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden, şehir içinde bulunan tüm ızgaraların ivedi olarak temizlenmesini istedi.

MANİSA Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sorman, son iki gündür düşen yağmurların, çok etkili olmamakla birlikte, pamuk ve üzüm üreticisini zorda bıraktığını, zeytin üreticileri ve hububat ekecek çiftçiye ise yaradığını söyledi. Sorman, ‘‘Yağmur pamukta kalite düşüklüğüne, üzümde de çürüme ve tane dökülmesine neden olmaktadır. Yağışlar daha şiddetli rüzgarla düşerse kozadaki pamuk yere düşer, rekolte düşüklüğü yaşanabilir. Bu durumda çiftçimiz büyük zarar görür. Zeytin üreticisi ve hububat ekecekler içi ise iki gündür yağan yağmurun faydası vardır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!