Yabancı öğrenciye evini açma modası

Güncelleme Tarihi:

Yabancı öğrenciye evini açma modası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2011 00:00

İzmirliler, yurtdışında yaygın olan, ‘Yabancı öğrenci ücretini ödeyip evinde kalsın’ uygulamasını benimsemeye başladı.

Haberin Devamı

İZMİRLİLER, yurtdışında yaygın olan ve ‘homestay’ denilen uygulamayla, Türkçe öğrenmeyee gelen yabancı öğrencilere, evlerini açıyor, para kazanıyor.
Öğrenciler genellikle Alsancak’taki lüks dairelerde oturan ailelerin yanında kalmayı tercih ediyor. Evde üç öğün yemek dahil, çamaşırlarının yıkanıp ütülenmesine kadar ihtiyaçları karşılanan öğrencilere bunun maliyeti 350 euro civarında.
Birinci Kordon’da eşiyle oturan Avukat Levent Aybars da evini yabancı öğrencilere açtı. Aybars, bugüne kadar sayısız öğrenciyi misafir ettiğini belirterek, şunları söyledi:

Bizden biri gibiler

“Evimde şimdi bir Güney Koreli, bir Japon öğrenci kalıyor. Daha önce İngiliz, Alman, Rus dahil birçok ülkeden öğrenciler kalmıştı. Bizimle sofraya oturuyorlar. Aileden biri gibiler. Dilimizi çabuk öğrenmeleri için  evde sadece Türkçe konuşuyorlar. Bugüne kadar sorun yaşamadık. Giderken ağlayıp bize sarılanlar oluyor. Türkler hakkında ön yargıları varsa onlar da siliniyor.

Çok memnunlar

Haberin Devamı

Yabancılara Türkçe dil eğitimi veren Ankara Üniversitesi TÖMER İzmir Şubesi’nin halkla ilişkiler sorumlusu Özge Hekimoğlu, Alsancak’ta ek gelir elde etmek isteyen çok sayıda ailenin evlerine öğrenci kabul etmek için kendilerine başvurduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Evleri gezip koşullarına bakıyoruz. Çoğu lüks daireler. Öğrenciler kısa sürede ailelere uyum sağlıyor. Adeta ailerden biri oluyor. Son derece memnunlar. Türkçe’yi de daha çabuk öğreniyorlar. Onları yerleştirirken büyük bir özen gösteriyoruz. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!