VOB, Meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

VOB, Meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 00:00

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası’nın (VOB) İstanbul’a taşınması girişimlerine yönelik soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önğrgesinde, VOB’un bu başarıyı sadece ‘V’ ile yani vadeli işlemlerle yakaladığına dikkat çeken Oyan, “Bugün yapılması gereken, VOB’un ‘O’sunu yani opsiyonların da devreye sokularak bu önemli kurumun büyümesinin önünü açacak, engelleri ayıklayacak adımların atılmasıdır. Oysa, VOB’un İstanbul’a taşınması girişimiyle bunun tam tersinin yapılmaya çalışıldığı duyumları alınmaktadır” dedi.
Oğuz Oyan, Babacan’a, “İzmir’le özdeşleşen VOB’un İzmir’den taşınmasıyla ilgili tasarruflara ilişkin ortakların görüşlerine başvurulmuş mudur? VOB’un, Türk tarımının geleceğinde üstleneceği misyonun bugün küçük hesaplar yüzünden heba edilmesini doğru buluyor musunuz? Türkiye’nin en çok vergi ödeyen üç kentinden biri olan İzmir’e katkı sağlayan, bu kentle özdeşleşen, bütün ülke için önemli bir güç ve motivasyon kaynağı olan VOB’un kuruluş yerinden taşınması, 2002’den bu yana İzmir’in ekonomisini ve prestijini zayıflatma yolunda atılan adımların devamı niteliğinde midir ve bu merkezi iktidarın İzmir’e dönük yatırımları nihayet artırma niyetiyle çelişmemekte midir?” sorularını yöneltti. 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!