Verona’nın katkısı 100 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Verona’nın katkısı 100 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 00:00

Doğaltaşçılar, sektörün en büyük organizasyonu Verona 43. Marmomacc Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda 100 milyon dolarlık ihracat anlaşması yaptı.

EN büyük ihraç pazarı olan ABD’de patlak veren Mortgage krizi sonrasında, sıkıntılı bir süreçten geçen doğaltaş sektörü, Verona’da düzenlenen 43. Marmomacc Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda yaptıkları 100 milyon doları aşan anlaşma ile mutlu döndü. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç, dünya doğaltaş pazarının ABD’den ibaret olmadığını gördüklerini söyledi. Verona Fuarı’na ABD’den gelen ziyaretçilerin azalması nedeniyle Verona’ya tedirgin gelen Türk doğaltaş ihracatçıları, Kore, Japonya ve Rusya başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen müşterilerle umut tazeledi.

60 firma katıldı

Dünya doğaltaş pazarının ABD’den ibaret olmadığını belirten Birlik Başkanı Erdinç, "Krize rağmen Verona Fuarı Türkiye’nin ürünlerinin değer bulacağını bizlere gösterdi. Türkiye’den 60’ın üzerinde ihracatçı firmamız fuara katıldı. Dünya genelinde mermer kullanımında bir azalma meydana gelmeyeceği görülüyor. Dünya’daki doğaltaş rezervlerinin yüzde 40’ı ülkemizde bulunuyor bu da sektörün bugün 1.5 milyar dolar seviyesinde" diye konuştu.

Yeni müşteriler

Verona Marmomacc Fuarı sayesinde Türk doğaltaş ihracatçısının 100 milyon doları geçen ihracat bağlantısı yaptığını anlatan Erdinç, "Bu rakam zamanla kendisini katlayacak. Allah vergisi bu kaynağa sahip çıkalım. Güney Amerika’dan Uzakdoğu’ya, Rusya’dan Afrika’ya dünyada geniş bir coğrafyada yeni müşteriler bulduk ve ihracat bağlantıları gerçekleştirdik" dedi.

MARBLE İÇİN ÖNERİ

Dünyanın ikinci büyük doğaltaş fuarı olarak kabul edilen İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na yönelik önerilerini de dile getiren Erdinç, özellikle gelen ziyaretçi profilinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Önemli olan fuarda 1.300 firma ya da 4 bin yabancı katılımcı değil. Bu katılımcı sayısını 40 bine çıkarmalıyız. Bunun için ilk başta Gaziemir’deki yeni fuar alanının hızla tamamlanması gerekiyor. Sadece kendi taşlarımızı değil, tüm dünyanın taşlarını sergilemeliyiz. Ayrıca yurtiçinde de doğaltaş kullanımını artırmamız gerekiyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!