Velilerden tepki geldi

Güncelleme Tarihi:

Velilerden tepki geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 01:07

İZMİR'in Buca İlçesi'ndeki Hüseyin Avni Ateşoğlu İlk ve Ortaokulu'nda okuyan öğrencilerin velileri, çocuklarının kalabalık sınıflarda eğitim gördüğünü, okulun bitişiğinde yapılan ek binanın ise Buca Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'na verileceğini belirtip, duruma tepki gösterdi. Daha önce de ilk ve ortaokuldaki bazı dersliklerin ellerinden alındığını kaydeden veliler, çocuklarının bir sınıfta 50'yi aşkın öğrenciyle eğitim gördüklerini öne sürdü. Veliler basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yaptı.

Haberin Devamı

İnönü Mahallesi'ndeki Hüseyin Avni Ateşoğlu İlk ve Ortaokulu önünde toplanan bir grup veli, çocuklarının yetersiz ve kalabalık sınıflarda eğitim gördüklerini ileri sürerek basın açıklaması yaptı. Çocuklarının iyi bir eğitim almasını istediklerini dile getiren veliler adına konuşan Bircan Zengin, "İlk ve ortaokulumuza ait iki bina alınarak imam hatip lisesine verildi. Bu uygulama imam hatipte 15- 20 kişilik sınıflarda eğitim görülmesine olanak sağladı. Üvey evlat muamelesi gören ilkokul ve ortaokulumuzda ise çocuklarımız 45- 50 kişilik sınıflarda eğitim görmek zorunda bırakılmıştır. Daha vahim olanı ise; sığınak olarak inşa edilen odaların sınıf ve öğretmenler odası olarak kullanılmasıdır. Şimdi de ortaokul olarak inşa edilen 16 derslikli yeni bina elimizden alınarak imam hatip lisesine verilmek isteniyor. Bizler, çocuklarımızın maruz kaldığı bu haksız tutuma karşı çıkmak için yeni binamızın inşa edildiği gibi ortaokul olarak kalması için ayağa kalkıyoruz, çocuklarımızın haklarına sahip çıkıyoruz. Bizi imam hatibe karşı gibi göstererek kendilerine haklılık zemini yaratmak isteyenler olabilir. Biz ne imam hatibe ne de başka eğitim kurumuna karşı değiliz. Biz çocuklarımızın normal mevcutlu sınıflarda okumasını istiyoruz. Bizim ihtiyacımız varken binamızın elimizden alınmasına karşı çıkıyoruz" dedi.

Velilerden tepki geldi

Diğer veliler de çocuklarını yokluk içinde büyüttüklerini ve iyi bir eğitim almalarını sağlamak için bir çok zorluğa göğüs gerdiklerini, ancak yapılanların doğru olmadığını kaydetti. Öte yandan daha önce konuyla ilgili veliler tarafından toplanan bin 200 imzanın Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiklerini aktaran veliler, taleplerine karşılık bulamadıklarından yakındı. Velilere öğrencilerle bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi. Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atıp oturma eylemi yapan veliler daha sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!