Vekilin vekili ataması

Güncelleme Tarihi:

Vekilin vekili ataması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 00:00

İzmir’in vekaleten yürütülen, ancak kadrosu dolu olan Karaburun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Gümüşhane’nin Şiran İlçesi Eğitim Bir Sen Başkanı da olan, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Oltan Balyemez görevlendirildi.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın şaşırtan tasarruflarına bir yenisi eklendi. İzmir’in en güzel ve bakir koylarına sahip olmasına karşın virajlı yolları yüzünden memurların çalışmak istemediği ilçelerin başında gelen Karaburun’da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğu bir kez daha el değiştiriyor.

1.5 yıl önce alındı

Yaklaşık bir buçuk yıl önce görevden alınan, ardından da emekliye ayrılan müdür Necdet Arıcan’ın yerine Himmet Uygun kadrolu olarak ilçe milli eğitim müdürü olarak atandı. Ancak Uygun, bu göreve atandıktan hemen sonra valilik oluruyla İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına görevlendirildi. Uygun, halen yatırım bölümünden sorumlu müdür yardımcısı olarak çalışırken, bu göreve gelmesiyle boşalan Karaburun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ise Karaburun İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Muhammet Aytaç vekaleten görevlendirildi.

Geçici görevle

Ancak bu arada Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir tasarrufa gitti, Gümüşhane’nin Şiran İlçesi’nden bu koltuğa transfer gerçekleştirdi. Gümüşhane’nin Şiran İlçesi’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğü’nün yanında Şiran Eğitim Bir Sen Başkanlığını da sürdüren Oltan Balyemez, Karaburun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçici görevle verildi. İzmir’e gelen Balyemez’in göreve başlaması beklenirken, bu görevlendirmeye tepkiler de gecikmedi.

Böyle olur mu?

Vekaleten yürütülen bir göreve yine vekil görevlendirmesini aklın almadığını belirten bazı eğitimciler, “Yeni müdürün, hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen’in şube başkanlarından biri olması kadrolaşmanın da örneklerinden biri. Gümüşhane neresi İzmir neresi? Vekaletin vekaleti mi olur, üstelik İzmir’de görevlendirilecek kimse mi kalmadı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!